Προειδοποίηση Σαμαρά: «Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, θα μείνουμε εκτός»

Προειδοποίηση Σαμαρά: «Αν δεν κλείσει η αξιολόγηση, θα μείνουμε εκτός»
Ιστορική χαρακτήρισε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, να προχωρήσει σε αγορές κρατικών ομολόγων, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος, όμως, προειδοποίησε ότι εάν δεν ολοκληρωθεί η αξιολόγηση, η Ελλάδα κινδυνεύει να μείνει εκτός.


«Είναι ώρα εθνικής ευθύνης, θα ήταν ολέθριο να πάνε χαμένες οι ευκαιρίες που έρχονται. Η τελική επιλογή ανήκει στην κρίση του ελληνικού λαού» είπε ο κ. Σαμαράς καταγγέλλοντας την αξιωματική αντιπολίτευση ότι κρατά τη χώρα εκτός, αφού δεν αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στους εταίρους της.

«Η δική μας πολιτική εγγυάται τη συμμετοχή της χώρας σε αυτή τη νέα εποχή για όλη την Ευρώπη, δήλωσε ο πρωθυπουργός, επισημαίνοντας ότι, αντιθέτως, ο ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται και από τη σημερινή του ανακοίνωση, «μας κρατά εκτός», αφού ο Μάριο Ντράγκι έθεσε ως προϋπόθεση για την αγορά ελληνικών ομολόγων να βρίσκεται σε πρόγραμμα η Ελλάδα.

«Η τελική επιλογή ανήκει στον ελληνικό λαό» τόνισε, κλείνοντας τη δήλωσή του ο Αντώνης Σαμαράς.

Ολόκληρη η δήλωση του κ. Σαμαρά έχει ως εξής:

«Η ιστορική απόφαση της Ευρώπης, που ανακοίνωσε ο κ. Draghi και που προσφέρει ρευστότητα πάνω από ένα τρισ. ευρώ, θα δώσει μεγάλες ανάσες σε όλους τους λαούς της Ευρώπης.

Είναι κάτι για το οποίο η Κυβέρνησή μου και εγώ προσωπικά, έχουμε εργαστεί εδώ και καιρό.

Θα πάρει, όμως, η Ελλάδα μερίδιο από αυτό το γιγαντιαίο πακέτο ενίσχυσης της ρευστότητας και της ανάπτυξης της οικονομίας μας; Ή θα χάσουμε τη μοναδική αυτή ευκαιρία;

Η σημερινή απόφαση της ΕΚΤ το λέει καθαρά.

Χωρίς κλείσιμο της αξιολόγησης από τους δανειστές μας για το υφιστάμενο πρόγραμμα που πρέπει να τελειώσει σε ένα μήνα, τέλη Φεβρουαρίου, θα είμαστε αποκλεισμένοι. Και θα συνεχίσουμε να είμαστε σε αναστολή, όσο δεν κλείνει με επιτυχία αυτή η αξιολόγηση.

Άρα ενώ η δική μας η πολιτική εγγυάται την πλήρη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή τη νέα εποχή για όλη την Ευρώπη, η κεντρική θέση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με βεβαιότητα, μας κρατάει έξω από αυτή τη κοσμογονία.

Διότι ούτε το πρόγραμμα δέχεται, ούτε στην αξιολόγηση θα προχωρήσει, ούτε και τους κανόνες αναγνωρίζει.

Αλλά και ούτε καν κατάλαβαν, όπως φαίνεται από τη σημερινή τους ανακοίνωση, το τι ακριβώς συνέβη.

Είναι ώρα Εθνικής ευθύνης.

Κάναμε τεράστιες θυσίες, για να φτάσουμε έως εδώ.

Θα ήταν ολέθριο να πάνε χαμένες οι ευκαιρίες που έρχονται.

Η τελική επιλογή ανήκει ασφαλώς στην κρίση του ελληνικού λαού.»

Αξιολόγηση