Βενιζέλος: "Είμαστε σε ετοιμότητα για να αποτρέψουμε θερμό επεισόδιο"

Βενιζέλος: "Είμαστε σε ετοιμότητα για να αποτρέψουμε θερμό επεισόδιο"
«Είμαστε σε μεγάλη ετοιμότητα για να αποτρέψουμε ένα τέτοιο ενδεχόμενο» απαντά ο υπουργός Εξωτερικών Ευάγγελος Βενιζέλος για το εάν μπορεί να γίνει ένα θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο, στην Κύπρου ή άλλου.

«Κάνουμε κινήσεις άμεσες, ώστε να αποτρέψουμε τις κλιμακώσεις, γιατί δεν έχει βοηθήσει ποτέ την περιοχή και την Ελλάδα η στρατιωτική κλιμάκωση» προσθέτει ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξή του στην Realnews.

Αναφερόμενος στην δραστηριότητα του «Μπαρμπαρός» ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι «κάθε προσβολή του διεθνούς δικαίου είναι ανησυχητική, ιδίως όταν αναζωπυρώνονται οι μνήμες της εισβολής του 1974».

«Εμείς δεν θέλουμε ούτε σε συμβολικό επίπεδο να υπάρξει πρόσθετη ένταση, αλλά επιμένουμε ότι θα πρέπει να εφαρμοστεί και να τηρηθεί απαρέγκλιτα το διεθνές δίκαιο της θάλασσας», συμπληρώνει.

Τέλος, σε σχέση με το ζήτημα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Βενιζέλος τονίζει ότι «δεν υπάρχει νέα πρόταση Νίμιτς. Δεν πρόκειται να υπάρξουν άμεσες εξελίξεις στο ζήτημα του ονόματος γιατί δεν γίνονται καθόλου κινήσεις από την άλλη πλευρά».

Αξιολόγηση