Κάλεσμα Μητσοτάκη στους Ινδούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας - "Η κρίση είναι πίσω μας"

Κάλεσμα Μητσοτάκη στους Ινδούς επιχειρηματίες να επενδύσουν στη χώρα μας - "Η κρίση είναι πίσω μας"

«Η Ελλάδα είναι στον σωστό δημοσιονομικό δρόμο και αυτό αποτυπώνεται στους επιχειρηματικούς δείκτες»

Κάλεσμα να επενδύσουν στην Ελλάδα απηύθυνε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα στο ελληνο-ινδικό επιχειρηματικό φόρουμ με τίτλο «Exploring Economic Collaboration Between Greece and India: Future Prospects», στο Mumbai, κατά τη δεύτερη ημέρα της επίσημης επίσκεψης του στην Ινδία.

«Δεν υπάρχει η Ελλάδα της κρίσης, είμαστε στην επικαιρότητα για τους σωστούς και όχι για τους λάθους λόγους», τόνισε αρχικά ο πρωθυπουργός.

«Εκλέχτηκα το 2019 για να φέρω την Ελλάδα σε δημοσιονομική σταθερότητα και το κατάφερα», σημείωσε.

«Η Ελλάδα είναι στον σωστό δημοσιονομικό δρόμο και αυτό αποτυπώνεται στους επιχειρηματικούς δείκτες», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε: «Η Ελλάδα είναι η φυσική πύλη των ινδικών επιχειρήσεων προς την Ευρωπαϊκή Ένωση ειδικά μετά το Brexit. Έτσι δεν προκαλεί έκπληξη ότι έχουμε ήδη ινδικές επιχειρήσεις που επενδύουν στην Ελλάδα», ενώ σημείωσε ότι «το μέλλον της συνεργασίας με την Ινδία είναι λαμπρό».

«Δεν βλέπω τον λόγο γιατί να μην αναζητήσουμε νέα πεδία συνεργασίας», είπε ο κ. Μητσοτάκης και πρόσθεσε: «Μπορούμε να έχουμε και μια απευθείας πτήση ανάμεσα σε Νέο Δελχί ή Βομβάη προς την Ελλάδα. Οι αερογραμμές θα έχουν άμεση ζήτηση αν δημιουργήσουν τέτοιες πτήσεις».

«Έχουμε πολιτική σταθερότητα, έχουμε φύγει από τις χώρες στις οποίες επικράτησε ο λαϊκισμός. Το περασμένο καλοκαίρι συγκέντρωσα υψηλότερα ποσοστά από το 2019 και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη της επιτυχίας της κυβέρνησης για κοινωνική ευημερία», συνέχισε ο πρωθυπουργός.

Και συμπλήρωσε: «Και οι δύο κυβερνήσεις έχουν δείξει ότι θέλουν να προχωρήσουν σε μεταρρυθμίσεις. Κάνουμε ό,τι έχει κάνει η Ινδία στις ψηφιακές υπηρεσίες».

«Όταν δημιουργεί κανείς πλούτο οφείλουμε να τον κατανέμουμε με τρόπο ισομερή ώστε κανείς από την κοινωνία να μην αποκλείεται από αυτό», τόνισε.

«Σας ευχαριστώ και πάλι για την υπηρεσία σας εδώ. Είμαι βέβαιος ότι μιλάμε για αρχή μιας γόνιμης συνεργασίας. Οι ινδικές επιχειρήσεις θα βρουν γόνιμο έδαφος στην Ελλάδα και το ίδιο συμβαίνει για τις ελληνικές στη χώρα σας», κατέληξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Δείτε ολόκληρη την ομιλία του πρωθυπουργού:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ