Μητσοτάκης: Πλαφόν στο βρεφικό γάλα - Ο πληθωρισμός της απληστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός

Μητσοτάκης: Πλαφόν στο βρεφικό γάλα - Ο πληθωρισμός της απληστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός

Περιορισμός στις εκπτώσεις προμηθευτών

«Η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και ο πληθωρισμός της απιστίας δεν μπορεί να είναι ανεκτός». Αυτό είπε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την εισήγησή του στη σύσκεψη που πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου για το θέμα της ακρίβειας.

Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε ότι θα επιβληθεί πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους στις εταιρείες που πωλούν βρεφικό γάλα. Συγκεκριμένα, ανέφερε ότι «θα ληφθεί πρόνοια για το βρεφικό γάλα γιατί είναι απαράδεκτο να έχουμε τόσο υψηλές τιμές. Θα μπει πλαφόν στο περιθώριο μεικτού κέρδους για να προσαρμοστούν οι τιμές» και πρόσθεσε: «Θέλουμε να διορθώσουμε στρεβλές πρακτικές».

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «η ενδυνάμωση της ΔΙΜΕΑ και οι εντατικοί έλεγχοι στην αγορά – δύσκολοι έλεγχοι- μας έχουν βοηθήσει πολύ, τους μηχανισμούς της αγοράς και τα νέα μέτρα, έχουν ακριβώς ως στόχο να αντιμετωπίσουν χρόνιες στρεβλώσεις που έχουν γίνει εντονότερες ως αποτέλεσμα της εισαγόμενης πληθωριστικής κρίσης».

Οι παρεμβάσεις στοχεύουν πρωτίστως σε καθαρές τιμές τιμοκαταλόγου περιορίζοντας τις συνολικές εκπτώσεις των προμηθευτών κατά 30% και μεταφέροντας αντίστοιχα το όφελος στον καταναλωτή. Αφορούν προϊόντα ευρείας χρήσης, όπως απορρυπαντικά, πάνες, καθαριστικά σπιτικού, σαμπουάν, οπωροκηπευτικά.
Μας απασχολεί πολύ η οικονομική επιβάρυνση για τις νεες οικογένειες.

«Η μάχη για την προστασία του καταναλωτή είναι διαρκής, συνέχισε. Θα συνεχίσουμε μέχρι να καταλάβουν όλοι και κυρίως οι πολυεθνικές ότι η Ελλάδα δεν είναι μπανανία και ο πληθωρισμός της απληστίας δεν μπορεί να γίνει ανεκτός».

Μετά τη σύσκεψη θα ανακοινωθεί η εξειδίκευση των μέτρων από τον υπουργό Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα σε συνέντευξη Τύπου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ