Μανώλης Κουρμαδιάς: Γιατί δεν πρέπει να εγκατασταθούν διόδια στην Βαρυμπόμπη

Μανώλης Κουρμαδιάς: Γιατί δεν πρέπει να εγκατασταθούν διόδια στην Βαρυμπόμπη

Ο Γ. Θωμάκος δεν επέτρεψε την έναρξη των συνοδευτικών εργασιών πριν από ένα χρόνο στην περιοχής της Νέας Κηφισιάς

Για τα προβλήματα που θα προκαλέσει στην τοπική κοινωνία των βορείων προαστίων η δημιουργία διοδίων στην Κηφισιά και συγκεκριμένα στο ύψος της Βαρυμπόμπης μας μίλησε ο αντιδήμαρχος πολεοδομίας του Δήμου Κηφισιάς - Νέας Ερυθραίας -Εκάλης και υπ. Δημοτικός σύμβουλος με το συνδυασμό του Γιώργου Θωμάκου, Μανώλης Κουρμαδιάς.

Οπως υποστήριξε ο Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας :« Με νόμο του 2005 η τότε Κυβέρνηση με Υπουργό τον κ. Σουφλιά υπέγραψαν συμφωνία για την εγκατάσταση Διοδίων στην Κηφισιά στο ύψος της Βαρυμπόμπης. Αυτό σημαίνει ότι εκτός από τα συνοδευτικά έργα και τις ράμπες που καταστρέφουν τον Αστικό Ιστό της πόλης στο ύψος της Νέας Κηφισιάς, δημιουργούνται όροι κυκλοφοριακής συμφόρεσης, εντός των κεντρικών Λεωφ. Κηφισίας Λεωφ. Βενιζέλου στην Ερυθραία και Λεωφ. Θησέως στην Εκάλη ως τον μοναδικό άξονα που θα οδηγούσε στα πιο Βόρεια Προάστια και στις θαλάσσιες ακτές το καλοκαίρι τους πολίτες.

Δεν είχε η κεντρική εξουσία ούτε την προνοητικότητα να προηγηθεί η κατασκευή της Αττικής Οδού στο κομμάτι της Κηφισίας έως τον κόμβο της οδού Καλυφτάκη που θα αποσυμφορούσε την Κηφισίας σε ένα μεγάλο κομμάτι. Πληροφορηθήκαμε δε ότι η κατασκευή της Αττικής Οδού από το Ηράκλειο έως τον κόμβο της Καλυφτάκη αναβλήθηκε επ’ αόριστο λόγω έλλειψη χρημάτων. Ο Δήμαρχος Γιώργος Θωμάκος αντιστάθηκε στην προσπάθεια να γίνουν τα διόδια και δεν επέτρεψε την έναρξη των συνοδευτικών εργασιών πριν από ένα χρόνο στην περιοχής της Νέας Κηφισιάς και τις Αδάμες. Αυτό δυσαρέστησε την Κεντρική Εξουσία και έγινε ο αποδιοπομπαίος τράγος της.

Βάζοντας προσωπικά υποψήφιος με τον συνδυασμό του Γιώργου Θωμάκου πρώτο μέλημά μου και πρωταρχική υποχρέωσή μου να σταματήσω οριστικά αυτή την εγκατάσταση των διοδίων και να ακυρωθούν ή να αλλάξουν οι συμβατικές υποχρεώσεις της χώρας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και τους εργολάβους. ΠΡΕΠΕΙ να κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις και τους κατοίκους της Κηφισιάς της Νέας Ερυθραίας και της Εκάλης και να ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ αυτό το έργο αλλάζοντας την σύμβαση της χώρας που πληρώνει ρήτρες 3.000.000€ το χρόνο για τις καθυστερήσεις που γίνονται».

Ποιος είναι ο Μανώλης Κουρμαδιάς

Γεννημένος στον Πειραιά.-Μεγαλωμένος στην Κηφισιά.-
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ τώρα ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΑΣ και ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ν.Π.Δ.Δ.
«ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΒΙΚΕΛΑΣ».-Εργάστηκε ως μηχανικός σε ιδιωτικές εταιρείες.-
Προϊστάμενος Τ.Υ. Νοσοκομείου ΚΑΤ έως το 2011.-Εκπρόσωπος ΚΕΔΕ στα
Διοικητικά Συμβούλια των Νοσοκομείων Σωτηρία & ΚΑΤ.-Εκπρόσωπος
ΥΠΕΧΩΔΕ στην επιτροπή για τα εγγειοβελτιωτικά έργα της Αττικής .-Πρόεδρος
ΣΠΑΠ για την προστασία του Πεντελικού Όρους.-Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου
τα έτη 1983 και 1990. -Αντιδήμαρχος Κηφισιάς τα έτη 1985 ,1993 και 2013.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ