Τίμερμανς: Ο επικεφαλής της ΕΕ για το κλίμα, δεν αποκλείει την επιστροφή στην ολλανδική πολιτική

Τίμερμανς: Ο επικεφαλής της ΕΕ για το κλίμα, δεν αποκλείει την επιστροφή στην ολλανδική πολιτική

Ο Τίμερμανς, σοσιαλιστής πολιτικός και μέλος του Ολλανδικού Εργατικού Κόμματος, έχει διατελέσει στο παρελθόν υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας

Ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το κλίμα, Φρανς Τίμερμανς, δεν απέκλεισε μια πιθανή επιστροφή στην ολλανδική πολιτική σκηνή την Τρίτη, μετά την κατάρρευση της συντηρητικής κυβέρνησης του πρωθυπουργού Μαρκ Ρούτε.

Ο Τίμερμανς, σοσιαλιστής πολιτικός και μέλος του Ολλανδικού Εργατικού Κόμματος, έχει διατελέσει στο παρελθόν υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας. Προβάλλεται σε ορισμένες πλευρές ως πιθανός υποψήφιος πρωθυπουργός εάν μπορέσει να συγκεντρώσει επαρκή υποστήριξη πριν από τις εκλογές που αναμένονται τον Νοέμβριο.
Το Εργατικό Κόμμα και το Κόμμα των Πρασίνων διεξάγουν δημοψήφισμα για να αποφασίσουν εάν θα παρουσιάσουν ένα κοινό πρόγραμμα, είπε σε δημοσιογράφους σε άτυπη συνάντηση των υπουργών περιβάλλοντος και ενέργειας στο Βαγιαδολίδ, βορειοδυτικά της Ισπανίας.

«Οτιδήποτε θα έλεγα τώρα θα διαταράξει αυτή τη διαδικασία», είπε όταν ρωτήθηκε για το ενδιαφέρον του να επιστρέψει στην ολλανδική πολιτική σκηνή.

«Είναι στο χέρι των μελών και των δύο κομμάτων να εκφραστούν και τότε όλοι θα πρέπει να αποφασίσουν», συνέχισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ