Έρχεται «κούρεμα» χρέους προς την εφορία

Έρχεται «κούρεμα» χρέους προς την εφορία
Ανοικτό το ενδεχόμενο διαγραφής χρέους προς την εφορία το οποίο κρίνεται ως ανεπίδεκτο είσπραξης, άφησε ο υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ Δημήτρης Λιάκος μιλώντας στο 2ο οικονομικό forum των Δελφών.

Ο κ. Λιάκος ζήτησε από το πολιτικό σύστημα να δείξει θάρρος ώστε να αντιμετωπιστεί ένα χρόνιο πρόβλημα: «Πρέπει να δείξουμε και εμείς ως πολιτκό σύστημα θάρρος. Κάθε μήνα ανακοινώνονται τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο. Τα μισά είναι πραγματικά χρέη και τα άλλα μισά είναι πρόστιμα και προσαυξήσεις το μεγαλύτερο κομμάτι των οποίων είναι σε εταιρείες οι οποίες αυτή τη στιγμή δεν υπάρχουν καν.

Εδώ λοιπόν υπάρχει μια κακή επικοινωνία που βγαίνει στον διεθνή τύπο ότι στην Ελλάδα το ιδιωτικό χρέος είναι πολύ μεγάλο αναλογικά με το ΑΕΠ» υποστήριξε ο κ. Λιάκος. «Πρέπει να έχουμε τη γενναιότητα να πούμε πόσα από αυτά τα χρήματα μπορείς να εισπραχθούν» προσέθεσε ο κ. Λιάκος.

Ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, τόνισε ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από την πλευρά των θεσμών για τη διαχείριση του ιδιωτικού χρέους. Και πρόσθεσε: «Ο εξωδικαστικός συμβιβασμός καλύπτει ένα πολύ μεγάλο μέρος της λύσης για τη ρύθμιση του χρέους των νομικών προσώπων ενώ αναζητούμε λύσεις και για τους ιδιώτες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ