Τσακαλώτος: Πάνω από το 1/3 της συμφωνίας είναι απολύτως ολοκληρωμένο

Τσακαλώτος: Πάνω από το 1/3 της συμφωνίας είναι απολύτως ολοκληρωμένο
Σε δήλωση- απάντηση στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, αναφορικά με την υποτιθέμενη καθυστέρηση στη διαπραγμάτευση, προέβη ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Ο κ. Τσακαλώτος επισημαίνει ότι μόνον το τελευταίο κομμάτι, περίπου το 1/3, της συμφωνίας είναι σε πολιτική διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και είναι λογικό να μην έχει συμφωνηθεί, πόσω, μάλλον, να έχει νομοθετηθεί. Κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν κατανοεί τη δυναμική της διαπραγμάτευσης, ότι μερικά πράγματα δεν μπορούν να συμφωνηθούν εάν δεν συμφωνηθούν όλα ως πακέτο, οπότε είναι λογικό η κυβέρνηση να μην ανοίγει τα «χαρτιά» της μέχρι να κάνει το ίδιο και η άλλη πλευρά. Και συμβουλεύει τον κ. Μητσοτάκη, στις επαφές του με τους δανειστές να μην τους διαβεβαιώνει ότι εάν κάποτε γίνει πρωθυπουργός όλα θα γίνονται γρήγορα

Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών έχει ως εξής:

«Πάνω από το 1/3 της συμφωνίας είναι απολύτως ολοκληρωμένο. Ένα δεύτερο 1/3, ίσως λίγο παραπάνω, είναι απόλυτα συμφωνημένο με τους θεσμούς και είμαστε στη διαδικασία υλοποίησης με νόμους, υπουργικές αποφάσεις, εγκυκλίους, κ.λπ. Το τελευταίο κομμάτι είναι σε πολιτική διαπραγμάτευση με τους θεσμούς και είναι λογικό να μην έχει συμφωνηθεί, πόσω, μάλλον, να έχει νομοθετηθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ