Την 1η Φεβρουαρίου στην ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής

Την 1η Φεβρουαρίου στην ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής
Την Τετάρτη 1η Φεβρουαρίου θα συζητηθεί στην Ολομέλεια της Βουλής το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ Όπως ενημέρωσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης, μόλις κατατεθεί το πόρισμα που θα ψηφιστεί σήμερα το απόγευμα, θα υποβληθεί αίτημα από 60 βουλευτές προκειμένου να συζητηθεί στην Ολομέλεια.

Σήμερα θα κατατεθούν οι τελικές προτάσεις των κομμάτων για τα δάνεια κομμάτων - ΜΜΕ και τελικά τα μέλη της Επιτροπής θα ψηφίσουν το τελτικό πόρισμα το οποίο θα παραδοθεί στον κ. Βούτση. Κατά τη συζήτηση στην Εξεταστική την Παρασκευή επί του πορισματικού σχεδίου της πλειοψηφίας, τα κόμματα διατύπωσαν διαφορετικές εκτιμήσεις, τόσο ως προς τα αίτια, όσο και ως προς τις ευθύνες που υπάρχουν και σε ποια πρόσωπα πρέπει να καταλογισθούν.

Εν αναμονή της ανακοίνωσης του πορίσματος, κυβερνητική πηγή δήλωσε ότι «η υπόθεση της διαπλοκής όχι μόνο δεν τελειώνει, αλλά, αντιθέτως, τώρα αρχίζει».

Η ίδια πηγή επισήμανε «τη σημαντική δουλειά που έγινε τους προηγούμενους μήνες από τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής», που θα αποτυπώνεται στο τελικό πόρισμα, το οποίο αναμένεται να αριθμεί περί τις 600 σελίδες. Υπογράμμισε τέλος ότι «η κυβέρνηση θα δώσει μεγάλο βάρος στην υπόθεση».

Το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής αναμένεται ότι θα αποσταλεί στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ