Στην Ίμβρο μεταβαίνει ο Κουίκ

Στην Ίμβρο μεταβαίνει ο Κουίκ
Στην τελετή κοπής της βασιλόπιτας των ελληνικών σχολείων στην Ίμβρο, από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, θα παραστεί αύριο ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ.

Στη συνέχεια, ο κ. Κουίκ θα επισκεφθεί το γυμνάσιο/λύκειο Αγριδίων και το δημοτικό σχολείο Αγίων Θεοδώρων, θα συναντηθεί με ομογενείς στα άλλα χωριά του νησιού, όπως και με εκπροσώπους των Συλλόγων Ιμβρίων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Επίσης, το πρωί της ίδιας ημέρας, θα έχει εθιμοτυπική συνάντηση με τον έπαρχο της Ίμβρου, Μουχιτίν Γκιουρέλ (Muhittin G?rel). Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ίμβρο, ο υφυπουργός Εξωτερικών θα συνοδεύεται από τον γενικό πρόξενο της Ελλάδας στη Κωνσταντινούπολη, Γεώργιο Σέκερη και τον διπλωματικό του σύμβουλο, Βίκτωρα Μαλιγκούδη.

Τέλος, την Τετάρτη, πριν από την επιστροφή του στην Αθήνα, ο κ. Κουίκ θα παραστεί στη θεία λειτουργία που θα τελεστεί στον μητροπολιτικό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Παναγιά, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου, Κυρίλλου, ο οποίος άγει εκείνη την ημέρα τα ονομαστήριά του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ