Έτοιμη η Κομισιόν να συνδράμει την Ελλάδα για τα κέντρα υποδοχής προσφύγων

Έτοιμη η Κομισιόν να συνδράμει την Ελλάδα για τα κέντρα υποδοχής προσφύγων
Έτοιμη να συνδράμει τις ελληνικές αρχές οικονομικά και τεχνικά, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στα κέντρα υποδοχής προσφύγων, δήλωσε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ωστόσο άφησε αιχμές ότι ότι κράτος επέδειξε ολιγωρία. Κληθείσα να σχολιάσει τις παρούσες συνθήκες των κέντρων προσφύγων και μεταναστών στα ελληνικά νησιά, λόγω των κακών καιρικών συνθηκών, η εκπρόσωπος της Επιτροπής, Ν. Μπερτό απάντησε, ότι η κατάσταση είναι ανεπαρκής και υπενθύμισε ότι η διασφάλιση των κατάλληλων συνθηκών υποδοχής, καθώς και η διαχείριση των προσφυγικών κέντρων στην Ελλάδα, είναι πρώτα απ' όλα ευθύνη των ελληνικών αρχών.

Παράλληλα, η Ν. Μπερτό τόνισε, ότι η Επιτροπή παρακολουθεί στενά την κατάσταση και κάνει ό,τι μπορεί για να στηρίξει τις ελληνικές αρχές. Σημείωσε δε, ότι η Επιτροπή έχει ήδη επισημάνει την ανάγκη δημιουργίας πρόσθετων χώρων υποδοχής για τους πρόσφυγες στα νησιά και έχει ενημερώσει τις τοπικές και εθνικές αρχές πως είναι έτοιμη να τα χρηματοδοτήσει. Η Επιτροπή είναι έτοιμη να παράσχει «οικονομική και τεχνική στήριξη», δήλωσε η Ν. Μπερτό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ