Πολάκης: Βρήκαμε το σύστημα υγείας σε κατάρρευση και καταφέραμε να το ισορροπήσουμε

Πολάκης: Βρήκαμε το σύστημα υγείας σε κατάρρευση και καταφέραμε να το ισορροπήσουμε
Δεν «κομίζουμε γλαύκας εις Αθήνας» αν πούμε ότι δεν «μασάει» τα λόγια του και δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικός ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αυτό που δεν μπορώ και εκνευρίζομαι είναι το ψέμα. Δεν υπάρχει μεγαλύτερος γκεμπελισμός από αυτό το πράγμα, λέγε, λέγε, στο τέλος κάτι θα μείνει», τονίζει, απαντώντας ουσιαστικά σε όσα καταλογίζονται στο υπουργείο Υγείας, αλλά και για το δημοσίευμα του Guardian.

«Βρήκαμε το σύστημα υγείας σε κατάρρευση και καταφέραμε με πολύ μεγάλο αγώνα να το ισορροπήσουμε, καθώς πολιτική επιλογή μας είναι η στήριξη του Δημόσιου Συστήματος Υγείας», υπογραμμίζει και προαναγγέλλει παρεμβάσεις σε πολλά μέτωπα, με στόχο τη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Ο κ. Πολάκης μιλάει για όλα, ακόμη και για τη διαφθορά και το «μαύρο χρήμα» στην υγεία, χωρίς να διστάζει να αναφερθεί σε αυτό με αριθμούς.

Δηλώνει ότι θα συνεχίσει να συγκρούεται με τα συμφέροντα και ας δέχεται «πόλεμο. Ένα δισ. να εξοικονομήσουμε σε πρώτη φάση, σου δίνει μια τεράστια δυνατότητα αναδιανομής σε επίπεδο νέων προσλήψεων και αυξήσεων αμοιβών, πραγματικών νόμιμων και φορολογημένων», λέει χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ