Μαξίμου: Πιστός στις επιταγές των δανειστών ο Μητσοτάκης

Μαξίμου: Πιστός στις επιταγές των δανειστών ο Μητσοτάκης
Επίθεση στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκο Μητσοτάκη, εξαπολύουν κυβερνητικές πηγές, σε απάντηση όσων δήλωσε ο ίδιος σήμερα, στον ραδιοφωνικό σταθμό «Alpha 9,89». Ειδικότερα, τον κατηγορούν ότι έχει ατζέντα απολύσεων δημοσίων αλλά και δημοτικών υπαλλήλων.

«Πιστός στις επιταγές των δανειστών, ο κ. Μητσοτάκης, αφού δηλώνει ότι οποιαδήποτε ενέργεια της κυβέρνησης "επιβάλλει συνεννόηση με τους εταίρους", δεν περιμέναμε κάτι καλύτερο», σχολιάζουν οι πηγές της κυβέρνησης και συμπληρώνουν: «Ασκεί και κριτική γιατί η κυβέρνηση έδωσε χρήματα στους χαμηλοσυνταξιούχους και όχι σε άλλη κατηγορία πολιτών. Την κολοκυθιά, όμως, ας την παίξει με το επιτελείο του. Η κυβέρνηση έχει σοβαρότερα πράγματα να κάνει...».

Στη συνέχεια, οι ίδιες πηγές απευθύνουν σειρά ερωτημάτων προς τον επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης: «Αυτά, όμως, γιατί δεν τα είπε στη Βουλή; Για να μην αποκαλυφθούν οι εντολές και η ταύτισή του με τους πιο ακραίους εκ των δανειστών; Γιατί δεν έκανε εποικοδομητικές προτάσεις; Γιατί ψήφισε κατά των χαμηλοσυνταξιούχων και σήμερα, εκ του ασφαλούς, κάνει κριτική;».

Στο θέμα της μείωσης του ευρύτερου δημόσιου τομέα, από την κυβέρνηση υποστηρίζουν ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεσμεύεται απέναντι στους ακραίους-μήπως και τον... προωθήσουν, αλλά ματαιοπονεί- με χιλιάδες απολύσεις σε Δημόσιο και δήμους!». Και προς επίρρωσιν αυτού, παραθέτουν τη φράση του προέδρου της ΝΔ από τη ραδιοφωνική συνέντευξη που έδωσε. «Στη ΔΕΘ μίλησα (σσ ο Κυριάκος Μητσοτάκης) για κόψιμο δαπανών. Υπάρχει λίπος στο κράτος», δήλωσε, κάτι που ισοδυναμεί με «προαναγγελία χιλιάδων απολύσεων στο Δημόσιο, το λίπος είναι προφανώς οι χαμηλόμισθοι δημόσιοι υπάλληλοι. Αυτός είναι ο σεβασμός του σε όσους με κόπο βγάζουν τίμια το ψωμί τους...», κατηγορούν τον κ. Μητσοτάκη οι κυβερνητικές πηγές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ