Τσίπρας- Κρετσού: Ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ

Τσίπρας- Κρετσού: Ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ
Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, συναντήθηκε σήμερα με την Ευρωπαία Επίτροπο Περιφερειακής Πολιτικής, Κορίνα Κρετσού, στο Μέγαρο Μαξίμου, παρουσία του αναπληρωτή υπουργού Οικονομίας & Ανάπτυξης, Αλέξη Χαρίτση, και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργό, Δημήτρη Λιάκου.

Κατά τη συνάντηση, η κ. Κρετσού συνεχάρη την ελληνική κυβέρνηση για το έργο της, και ιδιαίτερα το Υπουργείο Οικονομίας & Ανάπτυξης για τις εντυπωσιακές επιδόσεις στην απορρόφηση πόρων από τα Ευρωπαϊκά Διαρθρωτικά &Επενδυτικά Ταμεία.

Παράλληλα, συζητήθηκε η ενδιάμεση ανακατανομή πόρων βάσει της ρήτρας αναθεώρησης της Προγραμματικής Περιόδου 2014-2020 και η διαθεσιμότητα επιπλέον 970 εκατ. ευρώ για την Ελλάδα. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε ότι η εσωτερική κατανομή των πόρων αυτών αποτελεί αρμοδιότητα της ελληνικής κυβέρνησης.

Επιπλέον, τονίστηκε από κοινού η ανάγκη διατήρησης και ενίσχυσης της Πολιτικής Συνοχής της ΕΕ ως βασικού πυλώνα για την εδαφική και κοινωνική συνοχή και την ενίσχυση της κοινωνικής αποδοχής της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ