Μέι: Είναι σωστό που οι υπόλοιποι ηγέτες ετοιμάζονται για το Brexit

Μέι: Είναι σωστό που οι υπόλοιποι ηγέτες ετοιμάζονται για το Brexit
Η πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι δήλωσε πως είναι ευτυχής που οι ηγέτες των υπολοίπων 27 χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα συναντηθούν χωρίς εκείνη σε μια σύνοδο κορυφής σήμερα για να συζητήσουν πώς θα διαπραγματευθούν την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση.

«Καλωσορίζω το γεγονός πως οι υπόλοιποι ηγέτες θα συναντηθούν για να συζητήσουν το Brexit απόψε καθώς πρόκειται να ενεργοποιήσουμε το Άρθρο 50, να ξεκινήσουμε τις διαπραγματεύσεις έως τα τέλη Μαρτίου του επόμενου έτους», δήλωσε στους δημοσιογράφους. «Είναι σωστό που οι υπόλοιποι ηγέτες ετοιμάζονται για αυτές τις διαπραγματεύσεις όπως κι εμείς ετοιμαζόμαστε.Θα φύγουμε από την ΕΕ. Θέλουμε αυτό να είναι μια διαδικασία όσο πιο ομαλή και πιο μεθοδική γίνεται. Δεν είναι μόνο προς το δικό μας συμφέρον, αλλά και προς το συμφέρον της υπόλοιπης Ευρώπης.»

Δεν απάντησε σε ερώτηση αν πιστεύει ότι θα χρειαστούν έως και δέκα χρόνια στη Βρετανία προκειμένου να διαπραγματευθεί μία νέα εμπορική συμφωνία με την ΕΕ, όπως δήλωσε σήμερα ο πρεσβευτής της Βρετανίας στην ΕΕ, σύμφωνα με το BBC.

Για ένα τέτοιο χρονοδιάγραμμα έχουν κάνει ευρέως λόγο ευρωπαίοι ηγέτες και αξιωματούχοι αναφερόμενοι στις συνομιλίες για το Brexit και συνάδει με τον χρόνο που απαιτείται για τις διαπραγματεύσεις παρόμοιων μεγαλεπίβολων παγκόσμιων εμπορικών συμφωνιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ