Τσίπρας: Θα στηρίξουμε τα νησιά που σηκώνουν το προσφυγικό βάρος

Τσίπρας: Θα στηρίξουμε τα νησιά που σηκώνουν το προσφυγικό βάρος
Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, τόνισε πως «στη Νίσυρο χτυπά σήμερα η καρδιά της Ελλάδας», κατά τη διάρκεια της τελετής ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη του νησιού, η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο.

Στο πλαίσιο της αντιφώνησής του ο κ. Τσίπρας ανακοίνωσε ότι η ελληνική Πολιτεία θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό των νησιωτών με έργα και ότι θα συμβάλει στην αξιοποίηση των μεγάλων παραγωγικών δυνατοτήτων των νησιών. Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε: «Είχα ξαναέρθει στο νησί σας φοιτητής, με σκηνή και σλίπινκ μπαγκ.Τότε συνάντησα και τον Π.Καμμένο για πρώτη φορά. Είχα την αίσθηση ότι ήταν ένα "μπούλης" και μου έκανε εντύπωση ότι ήταν ζεστός άνθωρπος και είχε εξαιρετική λαϊκή αποδοχή. Παρά τις σημαντικές διαφορές μας, με τον Π.Καμμένο έχουμε μια κοινή έγνοια και στόχο: Θέλουμε αυτός ο τόπος να πάει μπροστά. Έχουμε καταφέρει να κρατήσουμε ψηλά το κεφάλι. Εχουμε αποδείξει ότι προσπαθούμε, παρά τις δυσκολίες και τα βαριά μέτρα. Πήραμε μια απόφαση, μέσα από την υπεραπόδοση των στόχων, να διαθέσουμε τα έσοδα τώρα, για τη στήριξη των πιο αδύναμων.Δεν φανταζόμουν ότι θα μπορούσαν να υπάρξουν πολ. δυνάμεις στον τόπο που θα διαμαρτύρονταν ότι θα εκνευρίσουμε τους εταίρους. Είχαμε ηθική υποχρέωση να δώσουμε μια ελάχιστη ανταπόδοση στους πολίτες που σηκώνουν τα βάρη όλης της Ευρώπης στο προσφυγικό. Τα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα σηκώνουν αυτό το βάρος και έχουμε χρέος να τα στηρίξουμε. Ζούμε σε μια πανέμορφη χώρα, ενεργειακό διάδρομο, αλλά και μήλο της Έριδας, λόγω γεωγραφικής θέσης.»

Τον πρωθυπουργό συνοδεύουν ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος ο υπουργός Ναυτιλίας Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο υφυπουργός Νεκτάριος Σαντορινιός, καθώς και βουλευτές των Δωδεκανήσων και των Κυκλάδων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ