Σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους ηγέτες έχει ο πρωθυπουργός

Σειρά συναντήσεων με Ευρωπαίους ηγέτες έχει ο πρωθυπουργός
Διεθνείς επαφές σε Βρυξέλλες και Βερολίνο θα έχει εντός της εβδομάδας ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επ' ευκαιρία της Συνόδου Κορυφής της 15ης Δεκεμβρίου και του συνεδρίου του κόμματος Ευρωπαϊκής Αριστεράς που θα διεξαχθεί στις 16 και 17 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες, όπου το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τον Κύπριο Πρόεδρο, Νίκο Αναστασιάδη, στην οποία θα συμμετάσχουν και οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας και Κύπρου, Νίκος Κοτζιάς και Ιωάννης Κασουλίδης.

Την Πέμπτη θα συναντήσει σε πρόγευμα τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σουλτς, ενώ στη συνέχεια θα συμμετάσχει στην προπαρασκευαστική σύνοδο των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών. Στη συνέχεια θα συμμετάσχει στη Σύνοδο Κορυφής, στο περιθώριο της οποίας θα έχει την ευκαιρία να συναντηθεί με τον Γάλλο Πρόεδρο, Φρανσουά Ολάντ.

Μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Συνόδου, ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου το μεσημέρι της Παρασκευής θα έχει γεύμα εργασίας στην καγκελαρία με τη Γερμανίδα καγκελάριο, 'Ανγκελα Μέρκελ. Αργότερα θα συναντήσει και τον Γερμανό αντικαγκελάριο, Ζίγκμαρ Γκάμπριελ. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας θα έχει συναντήσεις με τις ηγεσίες του γερμανικού κόμματος της Αριστεράς (Die Linke) και των Πρασίνων.

Το πρωί του Σαββάτου θα απευθύνει χαιρετισμό στο συνέδριο του κόμματος της Ευρωπαϊκής Αριστεράς και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Ελλάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ