Συνάντηση Βούτση με τον Πρέσβη της Ουκρανίας

Συνάντηση Βούτση με τον Πρέσβη της Ουκρανίας
Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικόλαος Βούτσης, συναντήθηκε με τον Πρέσβη της Ουκρανίας στην Αθήνα, κ. Volodymyr Shkurov, παρουσία της Αντιπροέδρου της Βουλής κυρίας Αναστασίας Χριστοδουλοπούλου και του Διπλωματικού Συμβούλου της Βουλής, πρέσβη ε.τ. κ. Σπύρου Θεοχαρόπουλου, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Ο Πρόεδρος της Βουλής, αφού αναφέρθηκε στις φιλικές και με μακρά παράδοση σχέσεις Ελλάδας και Ουκρανίας, εξέφρασε τη βούληση για ενίσχυση της συνεργασίας και των δεσμών ειρήνης μεταξύ των δύο χωρών, «για τη μεγαλύτερη δυνατή σταθερότητα στην Ευρώπη και την ευρύτερη περιοχή» και για ένα καλύτερο μέλλον των δύο λαών.

Από την πλευρά του ο Ουκρανός Πρέσβης εξέφρασε την εκτίμησή του για τον ειρηνευτικό ρόλο που διαδραματίζει η Ελλάδα, σημειώνοντας ότι στην Ουκρανία ζουν πάνω από 100.000 Έλληνες και ότι είναι πολλοί οι συμπατριώτες του που αγαπούν πραγματικά τη χώρα μας.

Ανέφερε, επίσης, ότι η Ουκρανία παρακολουθεί με ενδιαφέρον τις προσπάθειες που καταβάλλει η Ελλάδα προκειμένου να αντιμετωπίσει τα ιδιαίτερα σοβαρά προβλήματα που καλείται να διαχειρισθεί, όπως το προσφυγικό, όπως με ενδιαφέρον παρακολουθεί και τη νομοθετική διαδικασία στο Ελληνικό Κοινοβούλιο «που συμβάλλει, βήμα προς βήμα, στη βελτίωση της δύσκολης κατάστασης στη χώρα».

«Το βλέπουμε ως εμπειρία, σαν μάθημα κατά κάποιον τρόπο για την Ουκρανία αλλά και άλλες χώρες», πρόσθεσε.

Ο κ. Shkurov εξέφρασε εξάλλου τη βούληση της ουκρανικής πλευράς για εμβάθυνση των κοινοβουλευτικών σχέσεων με εφαλτήριο την άριστη συνεργασία που ήδη υπάρχει μεταξύ των Ομάδων Φιλίας των νομοθετικών σωμάτων των δύο χωρών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ