Στο Capital Link θα συμμετάσχει η Υπουργός Τουρισμού

Στο Capital Link θα συμμετάσχει η Υπουργός Τουρισμού
Η Υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά θα συμμετάσχει στο ετήσιο επενδυτικό φόρουμ Capital Link Invest in Greece Forum στη Νέα Υόρκη, όπου έχει προσκληθεί να παρουσιάσει σε επιχειρηματικό και επενδυτικό κοινό το νέο τουριστικό περιβάλλον και τις ευκαιρίες για νέες επενδύσεις στον δυναμικά αναπτυσσόμενο ελληνικό τουριστικό τομέα, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Στο πλαίσιο της συμμετοχής ελληνικής κυβερνητικής αποστολής στις εργασίες του συνεδρίου για την παρουσίαση των προοπτικών της ελληνικής οικονομίας σε πλήθος επιχειρηματιών, επενδυτών, τραπεζικών στελεχών, τεχνοκρατών και πολιτικών αξιωματούχων, η κα Κουντουρά θα είναι κεντρική ομιλήτρια τη Δευτέρα, 12 Δεκεμβρίου, στην ειδική ενότητα του φόρουμ με θέμα «Επενδυτικές Ευκαιρίες στον Τουρισμό & τη Φιλοξενία».

Στο περιθώριο του Φόρουμ, η Υπουργός συνοδευόμενη από τον Γενικό Γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργο Τζιάλλα έχει προγραμματίσει διαδοχικές επαφές με ομάδες επενδυτών.

Παράλληλα θα πραγματοποιήσει συναντήσεις για την ενίσχυση των τουριστικών ροών από την Αμερική προς την Ελλάδα το 2017 και το 2018, και την προώθηση των νέων ευκαιριών και συνεργασιών των θεματικών τουριστικών προϊόντων, που περιλαμβάνουν τον πολιτιστικό τουρισμό, το θρησκευτικό-προσκυνηματικό, τον τουρισμό ευεξίας και άλλες μορφές, αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Στην ατζέντα, περιλαμβάνονται κατ’ ιδίαν συναντήσεις με εκπροσώπους tour operators της Νέας Υόρκης, παράγοντες της κινηματογραφικής βιομηχανίας, καθώς και με φορείς Αμερικανικών Πανεπιστημίων και Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων για την προώθηση του ακαδημαϊκού και εκπαιδευτικού τουρισμού από τις ΗΠΑ στην Ελλάδα. Παράλληλα θα συζητηθούν οι δυνατότητες κοινών τουριστικών πακέτων Ελλάδας- Ισραήλ στην αμερικανική αγορά.

Στη συνέχεια , η κα Κουντουρά θα μεταβεί στο Τορόντο, όπου θα μιλήσει σε ειδική εκδήλωση για την προβολή της Ελλάδας ως ελκυστικού τουριστικού προορισμού που διοργανώνει το εκεί Ελληνικό Προξενείο και θα έχει αντίστοιχες επαφές με τουριστικούς πράκτορες, εκπροσώπους αναπτυξιακών φορέων και Επιμελητηρίων, με επενδυτές και με εκπροσώπους της Ελληνικής Κοινότητας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ