Τσακαλώτος: Είμαστε στο μέσο της διαπραγμάτευσης

Τσακαλώτος: Είμαστε στο μέσο της διαπραγμάτευσης
«Είμαστε στο μέσο της διαπραγμάτευσης. Όπως όλες οι διαπραγματεύσεις τον τελευταίο καιρό, τίποτα δεν είναι συμφωνημένο μέχρι όλα να συμφωνηθούν» είπε από το βήμα της Βουλής ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Επίσης, είπε ότι η πολιτική συμφωνία για τη β’ αξιολόγηση έχει σχεδόν τελειώσει.

«Σχεδόν έχει κλείσει για το δημοσιονομικό κενό του 2017-2018, υπάρχει συμφωνία για τα εργασιακά» είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας πως η θέση της κυβέρνησης για τα εργασιακά παραμένει η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων. «Είμαστε ακριβώς εκεί που ήμαστε τον περασμένο Μάιο, που έλεγαν δεν κλείνει η α’ αξιολόγηση κι έκλεισε, όλοι θέλουν να βρεθεί λύση και θα βρεθεί» τόνισε.

Επιπλέον τόνισε ότι υπάρχει διαφωνία με τους πιστωτές για τα πρωτογενή πλεονάσματα κι ότι η κυβέρνηση μετά το 2018 θέλει πλεόνασμα 2,5% και το 1% να πάει στην ανταγωνιστικότητα και στην βοήθεια των μικρομεσαίων επιχειρήσεων.

Αναφερόμενος στην πρόσφατη απόφαση του Γιούρογκρουπ, είπε ότι τα μέτρα ελάφρυνσης αρχίζουν από σήμερα και δρουν σωρευτικά, ενώ συμπλήρωσε πως το γεγονός ότι το χρέος θα είναι μικρότερο αργότερα, σημαίνει αλλαγή του κλίματος τώρα, αναφερόμενος στην προσέλκυση επενδύσεων.

«Αν οι επενδυτές δουν ότι υπάρχει σταθερότητα και το χρέος είναι βιώσιμο θα έρθουν τώρα» είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ