Με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό συναντήθηκε ο Τσίπρας

Με τον Ισραηλινό πρωθυπουργό συναντήθηκε ο Τσίπρας
Συνάντηση με τον Ισραηλινό ομόλογό του Μπενιαμίν Νετανιάχου είχε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην Ιερουσαλήμ. Οι δύο ηγέτες συζήτησαν θέματα συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου, του τουρισμού, της έρευνας και τεχνολογίας, της εκπαίδευσης και του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Επίσης, ο κ. Τσίπρας πρότεινε στον κ. Νετανιάχου η επόμενη τριμερής συνάντηση Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ να γίνει στη Θεσσαλονίκη, λόγω και της παρουσίας της Ισραηλιτικής Κοινότητας στην πόλη (που δέχθηκε μεγάλο χτύπημα κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, καθώς 50.000 μέλη της χάθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης), η οποόια θεωρείται «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων».

Θα ακολουθήσει τριμερής συνάντηση των πρωθυπουργών Ελλάδας και Ισραήλ και του προέδρου της Κύπρου Νίκου Αναστασιάδη. Μετά το πέρας της θα γίνουν δηλώσεις στους δημοσιογράφους και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί γεύμα εργασίας.

Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο μαζί με τον πατριάρχη Ιεροσολύμων Θεόφιλο. Αναφερόμενος στις εργασίες αναστήλωσης και αποκατάστασης του ιερού κουβουκλίου του, που γίνεται από επιστημονική ομάδα του ΕΜΠ, είπε ότι «αυτό το έργο θα μείνει στην ιστορία»

«Είναι ευλογία που έγινε επί των ημερών σας αλλά κι εγώ είμαι πολύ χαρούμενος που συνδράμαμε όσο μπορούσαμε. Και πάρα πολύ χαρούμενος είμαι για το Πολυτεχνείο και την ανάδειξή του ως ένα από τα κορυφαία επιστημονικά ιδρύματα με διάσταση διεθνή», πρόσθεσε

Ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε τον Πανάγιο Τάφο μαζί με τον Πατριάρχη Θεόφιλο, όπου τους ξενάγησε η επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας του ΕΜΠ, καθηγήτρια Αντωνία Μοροπούλου, η οποία τους ενημέρωσε με λεπτομέρειες για τις εργασίες που γίνονται και τους έδειξε και τα εργαστήρια συντήρησης που λειτουργούν στον Πανάγιο Τάφο.

πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ