Κούλογλου: Δεν πρέπει να κλείσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί που δεν αδειοδοτήθηκαν

Κούλογλου: Δεν πρέπει να κλείσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί που δεν αδειοδοτήθηκαν
Δεν είναι το τέλος του κόσμου αν δεν κριθεί συνταγματικός ο νόμος Παππά, δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στον Realfm.

Aνέφερε ακόμη πως δεν πρέπει να κλείσουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί που δεν αδειοδοτήθηκαν.

«Θα έπρεπε να συνδυαστεί αυτή η προσπάθεια αλλαγής της κατάστασης και ρύθμισης του χάους και της ασυδοσίας που υπήρχε με μέτρα ώστε να συνεχίσουν να δουλεύουν σε άλλο επίπεδο. Σε τοπικό επίπεδο, σε θεματικό επίπεδο» είπε χαρακτηριστικά.

Στην επισήμανση ότι ουσιαστικά με αυτά που λέει εννοεί ότι δεν θα πρέπει να κλείσουν τα κανάλια που δεν αδειοδοτήθηκαν ο κ. Κούλογλου ανέφερε: «Να συνεχίσουν τη λειτουργία τους, όχι φυσικά σε βάρος των τεσσάρων που πλειοδότησαν και δώσαν τόσα πολλά χρήματα, αλλά να μετασχηματιστούν σε τοπικά κανάλια, σε θεματικά, υπάρχουν λύσεις. Δεν πρέπει να παρθεί μία απόφαση "είναι συνταγματικό" και από κει και πέρα τελειώσαμε. Πρέπει να υπάρξει μία ευλυγισία από κει και μετά και να υπάρξει μία καθαρή αντιμετώπιση των προβλημάτων των πρακτικών που θα προκύψουν ακόμα κι αν είναι κριθεί ο νόμος συνταγματικός και προχωρήσουμε».

Για την περίπτωση που ο νόμος κριθεί αντισυνταγματικός, είπε ότι πρέπει να δούμε τι θα πει το δικαστήριο. Όπως ανέφερε, το δικαστήριο μπορεί να θεωρήσει το ένα ή το άλλο θέμα: ότι το ΕΣΡ είναι αναρμόδιο, μπορεί να θεωρήσει ότι το πρόβλημα είναι ο αριθμός των καναλιών στα οποία πρέπει να δοθεί άδεια.

Πρόσθεσε πως ανάλογα με την κατάσταση θα πρέπει η κυβέρνηση να διαμορφώσει την τακτική της.

«Φυσικά ξεκινάμε από την αρχή, αλλά, από την άλλη μεριά, η πρόθεση να υπάρξει λύση στην ασυδοσία και να μην επαναληφθεί βρίσκει σύμφωνη τη μεγάλη πλειοψηφία του ελληνικού λαού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ