Ρέγκλινγκ: Ενδέχεται η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων το 2017

Ρέγκλινγκ: Ενδέχεται η Ελλάδα να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων το 2017
Η απόφαση εκταμίευσης των 2,8 δισ. ευρώ για την Ελλάδα είναι ένα σημάδι ότι οι Ελληνες κάνουν πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις, επεσήμανε ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ μετά την απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Ταμείου.

Η ελληνική κυβέρνηση ολοκλήρωσε κρίσιμες μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό, στη διακυβέρνηση των τραπεζών, στον ενεργειακό τομέα και στη διαδικασία είσπραξης των εσόδων. Επίσης, έκανε βήματα για να καταστήσει λειτουργικό το νέο Ταμείο ιδιωτικοποιήσεων και επενδύσεων, σημείωσε ο κ. Ρέγκλινγκ.

«Εάν η κυβέρνηση συνεχίσει να υλοποιεί τις μεταρρυθμίσεις που έχουν συμφωνηθεί στο πρόγραμμα, η ανάπτυξη στην Ελλάδα θα μπορούσε να επιταχυνθεί και η κυβέρνηση ενδέχεται να επιστρέψει στις αγορές ομολόγων το 2017», υπογράμμισε.

Ο κ. Ρέγκλινγκ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την εκπλήρωση της δέσμευσης για αποπληρωμές ληξιπρόθεσμων οφειλών από την ελληνική κυβέρνηση, κάτι που όπως ανέφερε, θα έχει θετική επίπτωση στην οικονομία. "Ελπίζω ότι θα συνεχιστεί η καλή συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, ώστε να ολοκληρωθεί έγκαιρα η δεύτερη αξιολόγηση", σημείωσε.

Οπως αναφέρει ο ESM, μετά και τη σημερινή εκταμίευση, η βοήθεια του Ταμείου προς την Ελλάδα θα ανέλθει στα 31,7 δισ. ευρώ από το συνολικό ποσόν των 86 δισ. ευρώ που προβλέπει το πρόγραμμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ