Τσίπρας: Σήμερα η ΝΔ θα απολογηθεί για τα ψεύδη και για τις συκοφαντίες

Τσίπρας: Σήμερα η ΝΔ θα απολογηθεί για τα ψεύδη και για τις συκοφαντίες
«Σήμερα θα απολογηθείτε και για τα ψεύδη και για τις συκοφαντίες, κυρίως όμως για τα πεπραγμένα σας, γιατί δεν εμφανιστήκατε χθες στην πολιτική ζωή του τόπου», δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Ν.Δ. Κυριάκο Μητσοτάκη στην αρχή της τοποθέτησής του στην προ ημερησίας διάταξης συζήτηση για τη διαπλοκή.

Ο κ. Τσίπρας παρατήρησε ότι κατά την προηγούμενη προ ημερησίας συζήτηση για την παιδεία ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης «επέλεξε να αποδράσει» όταν πήγε η κουβέντα στα θέματα της διαπλοκής.

Συνεχίζοντας την προσωπική επίθεση στον κ. Μητσοτάκη ανέφερε ότι από την πρώτη στιγμή που εκλέχθηκε πρόεδρος της Ν.Δ. συμμάχησε «αμέσως με το πιο παλιό και διεφθαρμένο σύστημα διαπλοκής της χώρας, με όσους είχαν μάθει να έχουν το κράτος πελάτη και να παίρνουν με τις ευλογίες των κυβερνήσεών σας θαλασσοδάνεια με εγγυήσεις - αέρα».

«Σε απόλυτη συνεργασία με τους εκδότες και τους καναλάρχες, παλιούς και νέους, έχετε επιδοθεί σε λυσσώδη πόλεμο κατά της εκλεγμένης κυβέρνησης της χώρας», πρόσθεσε.

Εκτίμησε ότι η δυνατότητα «να πείσετε για εναλλακτική πρόταση διεξόδου "δεν σας βγαίνει ούτε με σφαίρες"».
Για τον λόγο αυτό, σύμφωνα με τον Πρωθυπουργό, «το μόνο που σας μένει είναι να στοιχηθείτε πίσω από τους καναλάρχες που για πρώτη φορά περνούν από το δημόσιο ταμείο».

Κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «δεν μπορείτε να πείσετε με τίποτα ότι δεν είστε διαπλεκόμενοι, ευκολότερα πείθετε ότι ήσασταν έξι μηνών πολιτικός κρατούμενος».

Υπογράμμισε ότι ο στόχος του να πείσει ότι όλοι είναι ίδιοι, ότι όλοι είναι λερωμένοι σε αυτόν τον τόπο.

Χαρακτήρισε ύβρι την προσπάθεια του κ. Μητσοτάκη να πλήξει το ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς προσθέτοντας ότι «μετά την ύβρι έρχεται η Νέμεσις».
«Στους ίδιους ανθρώπους, εσείς δίνατε δάνεια με αέρα και τους χαρίζατε τις συχνότητες, εμείς τους περνάμε από το δημόσιο ταμείο και πληρώνουν. Αυτή είναι η διαφορά μας», επισήμανε ο κ. Τσίπρας και συνέχισε, στον υποτιθέμενο «δικό μας καναλάρχη» συμπεριφερθήκαμε, όπως στο Mega, στο Ε και στο κανάλι του κ. Καρατζαφέρη: Μόλις εξέπεσε ένας όρος, έφυγε από τον διαγωνισμό.

«Αν θέλετε να μάθετε κάτι για τον συγκεκριμένο επιχειρηματία καλύτερα ρωτήστε τον σύμβουλό σας, τον κ. Θεοδωρικάκο» ανέφερε.
Το βασικό μήνυμα από τον διαγωνισμό ήταν ότι πλέον τηρείται ο νόμος, τόνισε ακόμη ο πρωθυπουργός.

«Στην Εξεταστική για δάνεια κομμάτων - ΜΜΕ άνοιξαν οι "ντουλάπες" της διαπλοκής»

Ο κ. Τσίπρας επιτέθηκε με σφοδρότητα σε Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ αναφερόμενος στην εξεταστική επιτροπή για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι εκεί άνοιξαν οι «ντουλάπες» της διαπλοκής.

«Έρχεστε εσείς να μιλήσετε για διαπλοκή στο όνομα όλων αυτών; Δηλαδή οι ίδιοι να παραδέχονται και εσείς να κάνετε τους απελπισμένους συνηγόρους; Μιλάτε εσείς για σκάνδαλα και εξυπηρετήσεις; Η ΝΔ με δανεισμό 210 εκατομμύρια ευρώ και το ΠΑΣΟΚ με δανεισμό 189 εκατομμυρίων ευρώ; Σας ρωτώ ευθέως, κ. Μητσοτάκη, η εξυγίανση των οικονομικών της ΝΔ που επαγγέλλεστε, θα συμπεριλάβει και την αποπληρωμή των δανείων σας; » ρώτησε σε υψηλούς τόνους ο Πρωθυπουργός.

«Χρωστάτε, κ. Μητσοτάκη, (η ΝΔ) 210 εκατ. στον ελληνικό λαό και εσείς κ. Γεννηματά (το ΠΑΣΟΚ) 189 εκ. Και ο ελληνικός λαός αναρωτιέται: Θα αποπληρώσετε αυτά τα λεφτά; Τι κάνατε αυτά τα λεφτά; Δανεικά κι αγύριστα» συνέχισε, ενώ ρώτησε τον κ. Μητσοτάκη αν «θα αποπληρώσει και το προσωπικό του δάνειο για τον "Κήρυκα Χανίων"».

«Δήθεν εναλλακτικό πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη οι απολύσεις και οι περικοπές»
Ο Πρωθυπουργός επιτέθηκε στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και για τα ζήτηματα της οικονομίας.

Αφού τόνισε πως «κάθε κινδυνολογία για την ενεργοποίηση του κόφτη έχει καταρρεύσει καθώς τα έσοδα υπεραποδίδουν ενώ το Eurogroup θα δώσει το "πράσινο φως" για την εκταμίευση της δόσης, που θα κατευθυνθεί -στο σύνολό της- στην πραγματική οικονομία», υποστήριξε πως «το δήθεν εναλλακτικό πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη, είναι οι απολύσεις, οι περικοπές, η απορρύθμιση, η συρρίκνωση του δημόσιου συμφέροντος»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ