Τσίπρας: Η ΝΔ είναι ενάντια στην προσπάθεια να σπάσει η διαπλοκή

Τσίπρας: Η ΝΔ είναι ενάντια στην προσπάθεια να σπάσει η διαπλοκή
Το σκοτάδι της προπαγάνδας και των συστημικών μέσων απειλεί να καλύψει τα πάντα, υποστήριξε ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στη Βουλή. Δεν μπορούμε να επιστρέψουμε να αφήσουν τη χώρα στο σκοτάδι, συμπλήρωσε.

Θέλουν να δείξουν ότι είμαστε όλοι ίδιοι, δεν είμαστε. Θέλουμε να βάλουμε τέλος σε ότι μας έφερε ως εδώ.
Χάσαμε το 25% του εθνικού πλούτου και γι' αυτό υπάρχουν ηθικοί αυτουργοί, υποστήριξε.

Υπάρχουν προϋποθέσεις να βγούμε από την κρίση. Τις επόμενες ημέρες κλείνει η πρώτη αξιολόγηση και θα δοθούν τα 2,8 δισ. ευρώ, εκ των οποίων τα περισσότερα θα πάνε στην αγορά.

Η χώρα βρίσκεται σε ανάπτυξη από το γ' τρίμηνο και το 2017 μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη κοντά στο 3%. Η ανεργία είναι υψηλή αλλά μειώθηκε τέσσερις μονάδες, τόνισε ο πρωθυπουργός.

Η β' αξιολόγηση θα κλείσει στην ώρα της ενώ το θέμα του χρέους είναι αντικείμενο συζήτησης σε όλο τον κόσμο.

Μέχρι το τέλος του έτους περιμένουμε θετικές εξελίξεις και για το θέμα αυτό, εκτίμησε ο πρωθυπουργός, θυμίζοντας τις δηλώσεις Μοσκοβισί.

Σύγχρονο πλαίσιο για την εργασία

Προσπαθήσαμε πολύ με στόχο να προχωρήσουμε αλλά παράλληλα να προστατεύσουμε τα λαϊκά στρώματα.
Στο πλαίσιο της β' αξιολόγησης θα διαπραγματευτούμε για να έχει η χώρα σύγχρονο θεσμικό πλαίσιο προστασίας των εργαζόμενων. Για να αποκατασταθούν οι συλλογικές διαπραγματεύσεις που καταργήθηκαν επί ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Ο Αλ. Τσίπρας είπε ότι γνωρίζει πως η αξιωματική αντιπολίτευση θα είναι απέναντι, γιατί έχει προστρέξει να στηρίξει τις πλέον ακραίες θέσεις. Όπως είπε οι «σαρωτικές μεταρρυθμίσεις» που υποσχέθηκε στη ΔΕΘ προβλέπουν ομαδικές απολύσεις και ξεπούλημα του κράτους.

«Εκεί είναι η διαφορά μας», είπε. Εμεις θέλουμε απομείωση του χρέους χωρίς να προσφέρουμε ανταλλάγματα στους δανειστές.

Η διαπλοκή

Η ΝΔ είναι ενάντια στην προσπάθεια να σπάσει η διαπλοκή, υποστήριξε ο πρωθυπουργός. Εδώ και ένα μήνα παίζεται η τρίτη πράξη ενός έργου που έχουμε βαρεθεί: της αριστερής παρένθεσης.

Αυτό έγινε πέρυσι το καλοκαίρι. Το ίδιο στοίχημα παίχτηκε στην α' αξιολόγηση και πάλι ηττήθηκε η ΝΔ. «Τώρα επιχειρείτε το ίδιο στηριζόμενοι από αυτούς που για πρώτη φορά καλούνται να βάλουν το χέρι στην τσέπη, να είναι ίσοι απέναντι στους νόμους».

Δεν κρατάτε ούτε τα προσχήματα: έχετε βγει στα κεραμίδια για να υπερασπιστείτε το πιο σκοτεινό δίκτυο εξουσίας, αυτό που οικοδόμησαν οι καναλάρχες με τις τράπεζες και τα δικά σας κόμματα. Και τολμάτε να κουνάτε το δάχτυλο στην αριστερά, τόνισε.

Τα κόμματα της Siemens, του Χριστοφοράκου, των υποκλοπών, των υποβρυχίων και της παράγκας στο ελληνικό ποδόσφαιρο τολμούν να κουνούν το χέρι. Κάνατε ότι μπορείτε για να μην γίνει ο διαγωνισμός. Δεν βοηθήσατε στο ΕΣΡ, απειλήσατε υπουργούς, απειλείτε τώρα και δημόσιους υπαλλήλους.

«Τάξατε στους καναλάρχες ότι θα γυρίσετε πίσω τα λεφτά. 255 εκατ. ευρώ από κρατικά ταμεία. Όχι μόνο δεν ζητάτε συγνώμη που επί 27 χρόνια δεν πήρατε ένα ευρώ αλλά τους δίνατε δάνεια με «αέρα», κατήγγειλε ο πρωθυπουργός.

«Μας κατηγορήσατε ότι κάναμε διαγωνισμό για να μην πάρει δάνειο ο Αλαφούζος, όπως έλεγε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. Ο Σκαι πήρε πρώτος άδεια. Μετά μας κατηγορήσατε ότι ο διαγωνισμός έγινε για να πάρει άδεια ο Καλογρίτσας για να φτιάξει τον ΣΥΡΙΖΑ TV. Όταν ζήτησε όμως διευκόλυνση έφυγε την ίδια στιγμή».

Τι έχετε να πείτε τώρα; Για πιο λόγο έγινε ο διαγωνισμός, ρώτησε τη ΝΔ. Μήπως ο κ. Κυριακού είναι ΣΥΡΙΖΑ, μήπως είναι ο κ. Μαρινάκης και ο κ. Σαββίδης; Μήπως θα γίνει ΣΥΡΙΖΑ ο Αλαφούζος, διερωτήθηκε ο πρωθυπουργός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι τράπεζες

Εχετε το θράσος να μιλάτε για σκάνδαλο ΣΥΡΙΖΑ στις τράπεζες. Οσο και να ψάξετε δεν θα βρείτε εμάς πίσω από κάποιο δάνειο. Τους εαυτούς σας θα βρείτε. Αν θέλετε να βρείτε δάνεια χωρίς εξασφαλίσεις να ψάξετε στα βιβλία σας. Πάνω από 200 εκατ. ευρώ χρωστούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ

Σύντομα έρχεται το πόρισμα και τότε θα δούμε ποιος θα γελάσει τελευταίος, είπε ο πρωθυπουργός.

«Ότι και να κάνετε οι φίλοι και προστατευόμενοί σας θα περάσουν από το ταμείο», υπογράμμισε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ