Το επενδυτικό ράλι της Folli-Follie – Όλο το σχέδιο

Το επενδυτικό ράλι της Folli-Follie – Όλο το σχέδιο
Με γνώμονα την ταχύτερη υλοποίηση του σχεδίου της για αναδιοργάνωση του δικτύου, με την υιοθέτηση νέου concept καταστήματος αλλά και τον ψηφιακό μετασχηματισμό όλων των τομέων της επιχειρηματικής δραστηριότητας, η διοίκηση του FF Group αυξάνει το επενδυτικό κονδύλι στην τρέχουσα χρήση σχεδόν 60% από τον αρχικό προϋπολογισμό.

Ειδικότερα, όπως γνωστοποίησε η διοίκηση του ομίλου στο πλαίσιο conference call για την ενημέρωση των αναλυτών σχετικά με τις οικονομικές επιδόσεις α’ εξαμήνου, τα κεφάλαια που θα επενδυθούν φέτος στο business plan θα είναι της τάξης των 80 εκατ. ευρώ, από 50-60 εκατ. ευρώ της αρχικής εκτίμησης. Ας σημειωθεί ότι ο όμιλος, που αντλεί περίπου 78,7% του κύκλου εργασιών του μέσω θυγατρικών σε χώρες της Ευρώπης, στη Βόρεια Αμερική, στη Μέση Ανατολή, στην Αφρική και στην Ασία, εμφανίζει θετικές επιδόσεις και στους τρεις τομείς της επιχειρηματικής του δραστηριότητας: στην εκμετάλλευση πολυκαταστημάτων, στη χονδρική και λιανική πώληση επώνυμων ειδών ένδυσης και υπόδησης, αλλά ειδικά στο σχεδιασμό, την επεξεργασία και εμπορία κοσμημάτων, ρολογιών και αξεσουάρ (τσάντες, ζώνες, πασμίνες, γυαλιά ηλίου, μικρά δερμάτινα είδη κ.α.) οι επιδόσεις του ξεπερνούν τις προσδοκίες. Ως αποτέλεσμα, οι νέες επενδύσεις που δρομολογούνται αφορούν κυρίως το άνοιγμα νέων καταστημάτων στον κλάδο κοσμημάτων, ρολογιών και αξεσουάρ και αναμένεται να προσδώσουν δυναμική στα brands του ομίλου, κυρίως τα ιδιόκτητα: Folli Follie και Links of London ενισχύοντας περαιτέρω τις πωλήσεις τους.

Είναι ενδεικτικό ότι από την αρχή του έτους οι επενδύσεις του ομίλου FF Group φθάνουν τα 60 εκατ. ευρώ και κατευθύνονται σχεδόν εξολοκλήρου (93%) στον κλάδο κοσμημάτων, ρολογιών και αξεσουάρ δραστηριότητα που ο όμιλος αναπτύσσει σε 30 χώρες με το σήμα Folli Follie, ενώ επιπλέον μέσω της θυγατρικής του εταιρείας Links (London) Limited τα προϊόντα του διατίθενται μέσω ενός εκτεταμένου δικτύου σημείων πώλησης σε Ευρώπη, Μέση Ανατολή, Αφρική και Β. Αμερική καθώς και χονδρικώς, σε επιλεγμένα σημεία πώλησης διεθνώς. Στρατηγικής σημασίας επενδύσεις για το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένονται σε Λονδίνο και Νέα Υόρκη, ενώ μεγάλη σημασία από τη διοίκηση δίνεται και στις ψηφιακές δεξιότητες και στο νέο μοντέλο προσέγγισης των καταναλωτών. Αναφερόμενος στις επιδόσεις του ομίλου σε ένα οικονομικό περιβάλλον με έντονες προκλήσεις, ο Τζώρτζης Κουτσολιούτσος, διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, σχολίασε χαρακτηριστικά: «Κινούμαστε σε ένα δύσκολο περιβάλλον σε όλες τις αγορές όπου δραστηριοποιούμαστε, καθεμιά για τους δικούς της διαφορετικούς λόγους αλλά με κοινό χαρακτηριστικό ότι μειώνονται οι δαπάνες των καταναλωτών, ειδικά για προϊόντα πολυτελείας».

Σχετικά με την εξέλιξη των οικονομικών μεγεθών του ομίλου στο γ’ τρίμηνο, ανέφερε στους αναλυτές ότι οι τάσεις είναι ανοδικές, με τις online πωλήσεις να κερδίζουν συνεχώς μερίδιο. Σημείωσε πάντως ότι η διοίκηση διατηρεί μια κάποια ανησυχία για την ελληνική αγορά δεδομένων των υψηλών φορολογικών βαρών που καλούνται να σηκώσουν οι Έλληνες πολίτες, κάτι που συνδέεται με την καταναλωτική ζήτηση. Αναφερόμενος πάντως στην τουριστική κίνηση σε συνδυασμό με την πτώση των πωλήσεων προς εθνικότητες όπως οι Κινέζοι, τόνισε ότι οι πτωτικές τάσεις που παρατηρήθηκαν από την έναρξη του καλοκαιριού έχουν αναστραφεί και τον Σεπτέμβριο σημειώνεται μεγάλη αύξηση. Στις άλλες αγορές, όπως στην Ασία και το Ηνωμένο Βασίλειο, οι συνθήκες βελτιώνονται.

Πηγή: Ναυτεμπορική

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ