Μοσκοβισί: Απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης ο φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο

Μοσκοβισί: Απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης ο φόρος στο αγροτικό πετρέλαιο
Απόφαση της ελληνικής κυβέρνησης και όχι των εταίρων – πιστωτών ήταν σύμφωνα με τον Ευρωπαίο επίτροπο Οικονομικών, Πιέρ Μοσκοβισί, η αύξηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο αγροτικό πετρέλαιο.

Αυτό επισημαίνει ο επίτροπος Οικονομικών απαντώντας σε σχετική ερώτηση του επικεφαλής της ΚΟ των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας, Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Συγκεκριμένα η απάντηση του Επιτρόπου για τον ΕΦΚ:

«Η οδηγία 2003/96/ΕΚ προβλέπει ελάχιστα επίπεδα φορολογίας και προαιρετικές φορολογικές απαλλαγές και μειώσεις για τα ενεργειακά προϊόντα που χρησιμοποιούνται ως καύσιμο κινητήρων στη γεωργία, αλλά επιτρέπει στα κράτη μέλη να καθορίσουν το εθνικό επίπεδο φορολογίας που υπερβαίνει τα ενωσιακά ελάχιστα επίπεδα και να αποφασίσουν αν θα καταργήσουν αυτή τη φορολογική απαλλαγή.

Η ευθυγράμμιση των επιπέδων των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα που χρησιμοποιούνται για γεωργικούς σκοπούς με τα καύσιμα που χρησιμοποιούνται για τις μεταφορές ήταν δέσμευση που ανέλαβε η ελληνική κυβέρνηση στο πλαίσιο του μνημονίου συμφωνίας που υπεγράφη τον Αύγουστο του 2015.»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ