Παπαδημούλης: «Η κυβέρνηση Τσίπρα, σέβεται την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ»

Παπαδημούλης: «Η κυβέρνηση Τσίπρα, σέβεται την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ»
«Η κυβέρνηση Τσίπρα, σέβεται την ανεξαρτησία της ΕΛΣΤΑΤ, εγγυάται σε πλήρη συνεργασία και με την Κομισιόν και με τη Eurostat, την ακρίβεια των δημόσιων στατιστικών και είναι προσηλωμένη στην εφαρμογή του προγράμματος Τα ελλείμματα και τα μαγειρέματα βαραίνουν τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που στηρίχτηκαν και υπέγραψαν τα μνημόνια με βάση τον υπολογισμό του ελλείμματος για το 2010, που έκανε η ΕΛΣΤΑΤ.

Ο καβγάς τους τώρα έχει ένα πολύ μεγάλο βαθμό υποκρισίας» δήλωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, για την επιστολή της Κομισιόν, αναφορικά με τον κ. Γεωργίου.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ, συμπλήρωσε, πως «Η Κομισιόν έχει το δικαίωμα να λέει τη γνώμη της. Οφείλει για λόγους διάκρισης των εξουσιών να σέβεται την ανεξάρτητη δικαιοσύνη των κρατών μελών και να μην παρεμβαίνει σε εν εξελίξει δικαστικές υποθέσεις. Αμφιβάλλω αν μία αντίστοιχη δήλωση θα μπορούσε να γίνει ενώπιον της γερμανικής δικαιοσύνης. Είπε, πως «και η κυβέρνηση Καραμανλή, αλλά και οι προηγούμενες κυβερνήσεις Σημίτη (1996 - 2004), έχουν συμμετοχή και στη διόγκωση των ελλειμμάτων και στη δημιουργική λογιστική, όσον αφορά τις δημόσιες στατιστικές».

Για το tweet του Πάνου Καμμένου για τον Χρ. Καλογρίτσα σημείωσε, πως «Δεν έχω κανένα σχόλιο για το tweet επειδή δεν έχω σχετικές πληροφορίες και γνώση».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ