Ερντογάν: Η ΕΕ οφείλει να δώσει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ που δεσμεύτηκε

Ερντογάν: Η ΕΕ οφείλει να δώσει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ που δεσμεύτηκε
Η ΕΕ οφείλει να δώσει τα 3 δισεκατομμύρια ευρώ που δεσμεύτηκε να χορηγήσει στην Τουρκία βάσει της συμφωνίας για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, σημείωσε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τη διάρκεια ομιλίας του στην Αγκυρα.

Βάσει της συμφωνίας που επετεύχθη μεταξύ των Βρυξελλών και της Άγκυρας, η Τουρκία συμφώνησε να βοηθήσει στον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη με αντάλλαγμα την παροχή οικονομικής βοήθειας όπως και την κατάργηση των θεωρήσεων εισόδου για τους Τούρκους που επισκέπτονται τις χώρες μέλη της ΕΕ.

Ο Ερντογάν έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν τηρούν τη δική τους πλευρά της συμφωνίας.

Την ίδια ώρα αναφερόμενος στις ΗΠΑ ο Ερντογάν σημείωσε ότι προγραμματίζει να πει στον αντιπρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος έφτασε σήμερα στην Τουρκία, ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει "καμία δικαιολογία" να μην παραδίδει στην Άγκυρα τον μουσουλμάνο ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν τον οποίο οι τουρκικές αρχές κατηγορούν για το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου μήνα.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να παρέχει σε Αμερικανούς αξιωματούχους τα απαραίτητα έγγραφα για να ικανοποιηθεί η αξίωσή της για την έκδοση στην Τουρκία του αυτοεξόριστου στις ΗΠΑ Γκουλέν, πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Η Τουρκία και οι ΗΠΑ είναι στρατηγικοί εταίροι και το να συνεχίζουν να μην εκδίδουν τον Γκιουλέν στην Τουρκία δεν θα τις ωφελήσει, κατέληξε εξάλλου ο Ερντογάν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ