Ντομπρόβσκις: Η Κομισιόν είναι έτοιμη να αποσοβήσει την αναταραχή του Brexit

Ντομπρόβσκις: Η Κομισιόν είναι έτοιμη να αποσοβήσει την αναταραχή του Brexit
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τις κεντρικές τράπεζες και άλλες αρχές για να αποσοβήσει την αναταραχή στην αγορά που ίσως ακολουθήσει μετά την ψήφο υπέρ του Brexit τις επόμενες εβδομάδες και μήνες, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις.

Μετά το βρετανικό δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου, «η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, άλλες κεντρικές τράπεζες και όλες οι αρμόδιες αρχές συνεχίζουν να συνεργάζονται στενά για να διασφαλίσουν την κατάλληλη αντίδραση στην όποια αναταραχή ενδεχομένως υπάρξει στις αγορές», δήλωσε ο Ντομπρόβσκις σε συνέδριο στις Βρυξέλλες. Πρόσθεσε ότι επί του παρόντος είναι πολύ νωρίς να προβλεφθεί ο οικονομικός αντίκτυπος του Brexit στην ευρωζώνη.

Υπογράμμισε δε ότι δεν αναμένεται διεύρυνση της ευρωζώνης τουλάχιστον για την επόμενη τριετία.

Ο Ντομπρόβσκις θα είναι υπεύθυνος για τις χρηματοπιστωτικές υπηρεσίες στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή από τα μέσα Ιουλίου μετά την παραίτηση του Βρετανού Επιτρόπου Τζόναθαν Χιλ την περασμένη εβδομάδα ύστερα από την επικράτηση του στρατοπέδου υπέρ του Brexit στο δημοψήφισμα της Βρετανίας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ