Γιούνκερ: Απαγόρευσα στους επιτρόπους κάθε συζήτηση με Βρετανούς

Γιούνκερ: Απαγόρευσα στους επιτρόπους κάθε συζήτηση με Βρετανούς
Ξεκάθαρος ότι δεν θα υπάρξει καμία παρασκηνιακή διαπραγμάτευση με τη Μεγάλη Βρετανία εμφανίστηκε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Μιλώντας στο Ευρωκοινοβούλιο λίγες ώρες πριν από τη Σύνοδο Κορυφής, ο κ. Γιούνκερ είπε πως απαγόρευσε στους επιτρόπους κάθε συζήτηση με Βρετανούς. Τόνισε δε ότι «η δημοκρατία είναι δημοκρατία και πρέπει να τη σεβόμαστε. Πρέπει να σεβαστούμε το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Μεγάλη Βρετανία, αλλά υπάρχουν και συνέπειες που πρέπει τώρα να εξετάσουμε, αλλά και συμπεράσματα που πρέπει να βγάλουμε. Είμαι θλιμμένος μετά το αποτέλεσμα και δεν το κρύβω», είπε ο επικεφαλής της Κομισιόν. «Θα ήθελα το Ηνωμένο Βασίλειο να παραμείνει μαζί μας».

Τετ α τετ με Κάμερον

Ο επικεφαλής της Κομισιόν είπε πως θα συναντήσει τον Ντέιβιντ Κάμερον και θα του ζητήσει να ξεκαθαρίσει τη θέλησή του. «Όχι σήμερα ή αύριο, αλλά σύντομα. Δεν μπορεί να παραμένει η αβεβαιότητα επί μακρόν», τόνισε. «Οι Βρετανοί είναι φίλοι μας και πρέπει να μας πουν το συντομότερο δυνατόν τι θέλουν. Η αναταραχή στις αγορές είναι παγκόσμια και αυτό δείχνει ότι πρέπει να ξεκαθαρίσει η κατάσταση. Δεν θα υπάρξουν μυστικές διαπραγματεύσεις. Εχω απαγορεύσει στους επιτρόπους να εμπλακούν σε συζητήσεις με εκπροσώπους του Ηνωμένου Βασιλείου».

«Η πτήση μας προς ένα νέο μέλλον συνεχίζεται», σημείωσε ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, «και πρέπει να διαβεβαιώσουμε τους Ευρωπαίους πολίτες ότι προχωρούμε. Η Ευρώπη πρέπει να γίνει πιο κοινωνική και θα γίνει. Θα πλησιάσουμε πιο πολύ τους ανθρώπους».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ