Γεροβασίλη: Χωρίς κόφτη και ταμείο δεν έκλεινε η αξιολόγηση

Γεροβασίλη: Χωρίς κόφτη και ταμείο δεν έκλεινε η αξιολόγηση
Μιλώντας στον real fm για το αν η κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη για το χρέος ή αν περίμενε μια πιο οριστική απόφαση, η κ. Γεροβασίλη ανέφερε: «το τι περιμέναμε από το Εurogroup δεν απείχε από το αποτέλεσμα. Για το μακροπρόθεσμο υπήρχαν έντονα ζητήματα αντιπαράθεσης ΔΝΤ-Γερμανίας». Στο σημείο αυτό, είπε μάλιστα ότι η επιμονή του ΔΝΤ συμβάλλει θετικά στο ζήτημα της διευθέτησης του χρέους.

Παραδέχτηκε δε, ότι «κόφτης και ταμείο ήταν υπέρ της αξιολόγησης, χωρίς τα οποία δεν έκλεινε» και συνέχισε λέγοντας ότι με «την επιμονή του ΔΝΤ και την επιθυμία των Ευρωπαίων να παραμείνει στο πρόγραμμα το ταμείο πήραμε κάποια θετικά πράγματα».

Τέλος, στάθηκε στο γεγονός ότι για την κυβέρνηση "ξεκινά ένας καινούργιος αγώνας δρόμου προκειμένου να βγούμε γρήγορα από το φαύλο κύκλο. Αν δεν περάσει η χώρα σε ανάπτυξη, προφανώς τα ζητήματα δεν θα έχουν λυθεί", είπε και προανήγγειλε ότι στο άμεσο διάστημα θα ξετυλιχτεί το πρώτο κομμάτι νομοθετικού έργου προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης και θα έρθουν με προτεραιότητα μέσα στο καλοκαίρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ