Πως σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα

Πως σχολιάζει ο γερμανικός Τύπος τις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα
Το γερμανικό περιοδικό Focus τιτλοφορείται «Ο Τσίπρας μέτρα τις δυνάμεις του» και κάνει εκτενή αναφορά στις απεργιακές κινητοποιήσεις στην Ελλάδα.

«Η χώρα θα βρίσκεται για πολλές ημέρες σε απεργιακό πυρετό» γράφει το Focus και συνεχίζει:«Για σήμερα, αύριο και μεθαύριο, σχεδιάζονται διαδηλώσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις (…) Οι πτήσεις γίνονται κανονικά, όπως αναφέρουν οι υπεύθυνοι του αεροδρομίου Αθηνών, ενώ ανοιχτά θα είναι τα σούπερ μάρκετ και τα καταστήματα».

Με τον τίτλο «Στασιμότητα στην Ελλάδα» επιγράφει δημοσίευμά της για τις απεργιακές κινητοποιήσεις στη χώρα μας, η γερμανική εφημερίδα Süddeutsche Zeitung: «Οι διαμαρτυρίες απευθύνονται στους διεθνείς δανειστές και στις απαιτήσεις τους για μεταρρυθμίσεις στο συνταξιοδοτικό και φορολογικό σύστημα, όπως ανέφεραν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ (…) Σε απεργία καταβαίνουν και οι ναυτικοί, κανένα φέρυ-μποτ δεν πρόκειται να διασχίσει το Αιγαίο. Νησιά που δεν διαθέτουν αεροδρόμιο θα παραμείνουν για 4 μέρες αποκομμένα. Στις απεργιακές κινητοποιήσεις συμμετέχουν σχολεία, υπουργεία και άλλοι τομείς του δημοσίου».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ