Βούτσης: Είμαι αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση θα έχει καλή κατάληξη

Βούτσης: Είμαι αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση θα έχει καλή κατάληξη
«Δεν είναι ότι δεν μπορούμε, δεν θέλουμε να τα περάσουμε», διαμήνυσε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης σε συνέντευξή του στο ραδιοσταθμό "Βήμα FM" αναφερόμενος στο προληπτικό πακέτο μέτρων που ζητούν οι δανειστές από την ελληνική κυβέρνηση.

Ξεκαθάρισε ότι «δεν υπάρχει ελληνική κυβέρνηση, ούτε θα υπάρξει, που θα κόψει τα πόδια της σε μία φάση με ενθαρρυντικά μηνύματα για την εποχή μετά την αξιολόγηση. Αλίμονο, αν πούμε στους επενδυτές ότι προβλέπεται ότι το πράγμα δεν θα πάει καλά και το 2018 θα υπάρχει άλλο στάτους σε μισθούς, συντάξεις».

Ο κ. Βούτσης ανέφερε ότι βρισκόμαστε στη «μέθοδο των διαδοχικών προσεγγίσεων, δεν έχει κλείσει κανένας δρόμος, αναγνωρίζουμε όλοι το έδαφος των πραγματικών διαφωνιών και των συσχετισμών δυνάμεων που διαμορφώνεται. Δεν φαίνεται οι ευρωπαϊκοί θεσμοί να υπαναχωρούν από τη συμφωνία του καλοκαιριού, πλην Σόιμπλε». Εκτίμησε δε, ότι τελικά η διαπραγμάτευση «θα έχει καλή κατάληξη...Είμαι αισιόδοξος ότι η αξιολόγηση θα ολοκληρωθεί μέσα από την αποδοχή της ελληνικής πρότασης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ