Καραγκούνης: Το 2014 είχαμε τη χρυσή ευκαιρία

Καραγκούνης: Το 2014 είχαμε τη χρυσή ευκαιρία
Ο μηχανισμός αυτόματης περικοπής δαπανών είναι παράλογος, πρωτάκουστος και αντισυνταγματικός, δήλωσε στο «Πρακτορείο 104,9 FM» ο βουλευτής της ΝΔ, Κώστας Καραγκούνης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για έλλειψη αξιοπιστίας απέναντι στους θεσμούς και τους επενδυτές.

Ο κ. Καραγκούνης, μιλώντας στην εκπομπή «ΑΠΕριττα», επεσήμανε ότι το 2014 η οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα παρουσίαζε σημάδια ανάκαμψης, είχαν αρχίσει να μειώνονται οι φορολογικοί συντελεστές και εμφανίστηκε βέβαιος ότι εάν η ΝΔ παρέμενε στην κυβέρνηση, η χώρα θα είχε βγει από τα μνημόνια.

«Το 2014 είχαμε τη χρυσή ευκαιρία. Φτιάξαμε τα δημοσιονομικά δεδομένα να φύγουμε από το μνημόνιο και είχαμε βγει δύο φορές στις αγορές» είπε χαρακτηριστικά υπογραμμίζοντας ότι η Κύπρος, η Πορτογαλία και η Ιρλανδία, σε αντίθεση με την Ελλάδα, κατάφεραν να βγουν από τα μνημόνια επειδή ομονόησαν σε αλλαγές και μεταρρυθμίσεις. Στο ερώτημα τι καλύτερο θα έκανε η ΝΔ εάν βρισκόταν σήμερα στην κυβέρνηση, ο κ. Καραγκούνης απάντησε ότι πρωτίστως θα φρόντιζε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της χώρας και ταυτόχρονα θα προχωρούσε σε άμεσες μεταρρυθμίσεις και αποκρατικοποιήσεις, ενώ τόνισε ότι με τη λογική της υπερφορολόγησης είναι αδύνατον να εισπραχθούν φόροι.

Καταλήγοντας, χαρακτήρισε το πρόσφατο τακτικό συνέδριο της ΝΔ, συνέδριο ομοψυχίας, ενότητας και ανανέωσης, ανέφερε ότι όλες οι δημοσκοπήσεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι οι πολίτες εμπιστεύονται τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και έκανε λόγο για «πρωτοφανή δημοσκοπική κατάρρευση της κυβέρνησης».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ