Το προσφυγικό στη συνάντηση Καμμένου - Μητσοτάκη

Το προσφυγικό στη συνάντηση Καμμένου - Μητσοτάκη
Οι εξελίξεις στο προσφυγικό - μεταναστευτικό βρέθηκαν στην αντζέντα της συνάντησης του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη με τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο.

Ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γ. Κουμουτσάκος, ενημερώνοντας τους δημοσιογράφους, ανέφερε ότι «έγινε ουσιαστική συζήτηση και ουσιαστική ενημέρωση για την κατάσταση στο προσφυγικό-μεταναστευτικό μετά και τις τελευταίες σχετικές με την αντιμετώπισή του εξελίξεις».

Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του προέδρου της ΝΔ στη Βουλήμε πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη.

Εν τω μεταξύ, ο κ.Μητσοτάκης με άρθρο του στο περιοδικό «Πρακτορείο» χαρακτηρίζει την κατάσταση στο προσφυγικό εξαιρετικά κρίσιμη, επιρρίπτοντας ευθύνες στην ελληνική κυβέρνηση, την Ευρώπη, αλλά και την Τουρκία.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΝΔ, «αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι η κυβέρνηση να εγκαταλείψει τις ιδεοληψίες της και να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις που η ίδια ανέλαβε, ώστε να μην βγει η Ελλάδα από την ζώνη του Σένγκεν. Η Ευρώπη θα πρέπει επίσης να πεισθεί να εφαρμόσει ταχύτατα και αποτελεσματικά πολιτική χειροπιαστής αλληλεγγύης και στήριξης στην Ελλάδα. Και θα πρέπει να ασκηθούν πιέσεις στην Τουρκία για να εφαρμόσει τις δεσμεύσεις της».

«Η πρώτη και κύρια ευθύνη ανήκει στην κυβέρνηση. Εμείς, όπως πάντα, θα κάνουμε το εθνικό μας καθήκον. Με νηφαλιότητα, αλλά και ανυποχώρητη αποφασιστικότητα. Το μήνυμά μου είναι σαφές: Θα προστατεύσουμε τον άνθρωπο, αλλά και την ασφάλειά μας. Τα νερά του Αιγαίου δεν θα γίνουν η κερκόπορτα της Ελλάδας και της Ευρώπης, ούτε και προσβολή για τον πολιτισμό μας που έχει στο κέντρο του το σεβασμό στον άνθρωπο» διαμηνύει ο κ.Μητσοτάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ