Επεισόδια ΜΑΤ-αγροτών -Στην Αθήνα αγρότες από 68 μπλόκα

Επεισόδια ΜΑΤ-αγροτών -Στην Αθήνα αγρότες από 68 μπλόκα
Η ένταση από την ανάμεσα στους αγρότες και τα ΜΑΤ μεταφέρθηκε από την πλατεία Καραϊσκάκη έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Οι αγρότες πέταξαν ντομάτες και καπνογόνα προς την πλευρά των αστυνομικών και εκείνοι απάντησαν με χρήση χημικών. Στη συνέχεια οι αγρότες απάντησαν με πέτρες σπάζοντας τα τζάμια του υπουργείου.

Οι αγρότες από την Κρήτη που έφτασαν σήμερα τα ξημερώματα από το νησί στην Αθήνα έχουν εξαγριωθεί με τη συμπεριφορά των αστυνομικών δυνάμεων. Η απαγόρευση να πάει έξω από το υπουργείο ένα αγροτικό όχημα φορτωμένο με ντομάτες ήταν η σπίθα. Πρώτα οι αγρότες έτρεψαν σε φυγή τα ΜΑΤ, με τους άνδρες τους να τρέχουν έντρομοι να γλιτώσουν.
Στη συνέχεια τα ΜΑΤ είχαν σχηματίσει ένα τοίχος στην είσοδο του υπουργείο μην επιτρέποντας σε κανένα να πλησιάσει.

Το χρονικό των επεισοδίων

Οι αγρότες είχαν ζητήσει από το πρωί να τους επιτραπεί να φθάνουν μέχρι τα σκαλοπάτια της εισόδου στο υπουργείο, όπου θα έμεναν για 2 ώρες και στη συνέχεια θα αποχωρούσαν. Ωστόσο ο επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ στο σημείο δεν το επέτρεψε. Στη συνέχεια ακολούθησε το περιστατικό στην πλατεία Καραϊσκάκη και μετά οι αγρότες πέταξαν ντομάτες εναντίον των ΜΑΤ. Τότε οι αστυνομικοί ανακοίνωσαν στους αγρότες πως επειδή εκτόξευσαν ντομάτες εναντίον τους δεν θα τους επιτρέψουν να πλησιάσουν άλλο προς το υπουργείο.

Με την ατμόσφαιρα να μυρίζει μπαρούτι δεν άργησαν να ξεσπάσουν τα επεισόδια με τους αγρότες να πετούν καπνογόνα και ντομάτες στα ΜΑΤ και πέτρες στις τζάμια των παραθύρων του υπουργείου και την ΕΛ.ΑΣ να απαντάει με χημικά.

Υπενθυμίζεται πως ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου δεν πήγε στο γραφείο του στο υπουργείο καθώς είχε φόρτο εργασίας στη Βουλή.

Οι αγρότες από την Κρήτη

Έξω από το κτίριο του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, στην πλατεία Βάθη, έχουν συγκεντρωθεί οι περίπου δύο χιλιάδες αγρότες από την Κρήτη που έφτασαν με τρία πλοία, νωρίς το πρωί, στο λιμάνι του Πειραιά.

Κάποιοι από αυτούς κατευθύνονται στην πλατεία Κάνιγγος, έξω από το παλιό κτίριο του υπουργείου Εμπορίου, στο οποίο τώρα στεγάζονται υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι αγρότες που φτάνουν από τα άλλα μέρη της χώρας, δεν έχουν προσεγγίσει τις κύριες εισόδους της πρωτεύουσας.

Δηλαδή, αγρότες από τη βόρεια Ελλάδα δεν έχουν περάσει ακόμα από τις Αφίδνες και οι αγρότες της Πελοποννήσου από τον Ισθμό.

Στην Αθήνα αγρότες από 68 μπλόκα

Το ραντεβού έχει δοθεί στην Ομόνοια όπου και θα υπάρξει προσυγκέντρωση, ώστε όλοι εν συνεχεία να πάνε στο Σύνταγμα. Οι αγρότες όμως είναι αποφασισμένοι να κατασκηνώσουν έξω από τη Βουλή σε σκηνές και ειδικές κατασκευές για το διήμερο Παρασκευή- Σάββατο. Την ίδια στιγμή η ΕΛ.ΑΣ στήνει μπλόκα στην Εθνική Οδό και δεν αφήνει τα τρακτέρ να περάσουν. Μάλιστα αγρότες από τα διόδια της Κορίνθου είπαν πως κλούβες έχουν κλείσει το δρόμο για να μην μπορέσουν να περάσουν οι αγρότες με τα τρακτέρ.

Δεκάδες πούλμαν και αγροτικά από τη Νίκαια

Από το μπλόκο της Νίκαιας ταξιδεύουν δεκάδες πούλμαν με αγρότες. Για Αθήνα έχει ξεκινήσει και ένα κομβόι 20 αγροτικών οχημάτων με αγρότες από το συγκεκριμένο μπλόκο.

Εν αναμονή οι αγρότες στα Τέμπη, ανοίγουν το δρόμο γοα να περάσουν οι διαδηλωτές

Για να διευκολυνθεί η μετακίνηση των αγροτών ανοιχτά είναι απο το βράδυ της Πέμπτης τα Τέμπη με τους αγρότες να ανακοινώνουν ότι θα μείνουν ανοιχτά μέχρι τις 12 σήμερα το μεσημέρι.

Οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών τηρούν στάση αναμονής, περιμένοντας από την Κυβέρνηση και τα κόμματα να πάρουν θέση επί των τεκμηριωμένων προτάσεων που κατέθεσαν για ασφαλιστικό, φορολογικό και κόστος παραγωγής και συγκεκριμένη πρόσκληση του Πρωθυπουργού προκειμένου να ξεκινήσει ο διάλογος.

Ξεκίνησαν οι αγρότες και από την Πελοπόννησο
Στη Σπάρτη φορτώνονται τρακτέρ σε ειδικά οχήματα προκειμένου να επιχειρήσουν να φτάσουν στα όρια της Αττικής.

Ερχονται 2000 αγρότες από την Αιτωλοακαρνανία

Σε ανακοίνωσή του το μπλόκο Κεφαλόβρυσου Αιτωλοακαρνανίας, σημειώνει:

«Με το Παναγροτικό Συλλαλητήριο στην Αθήνα σήμερα Παρασκευή, κορυφώνονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις. Μετά από 21 μέρες αγώνα στους δρόμους, πάνω από 2.000 Αιτωλοακαρνανίας αγρότες θα διαμαρτυρηθούμε, ενώνοντας την φωνή μας με την φωνή των συναδέλφων μας από όλη την Χώρα ενάντια στο καταστροφικό προσχέδιο για το Φορολογικό και το Ασφαλιστικό.

Ελπίζουμε η Κυβέρνηση να δεχτεί τα δίκαια αιτήματα μας και να ξεκινήσει από μηδενική βάση το διάλογο για μια αγροτική μεταρρύθμιση που θα φέρει την ανάπτυξη και την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Ανοικτός ο Κόμβος Κεφαλόβρυσου την Παρασκευή
Λόγω της συμμετοχής στο Παναγροτικό Συλλαλητήριο , ο δρόμος στο ύψος του Μπλόκου στον Κόμβο Κεφαλόβρυσου, θα δοθεί στην κυκλοφορία, γύρω στις 10:30 πμ., αμέσως μετά την αποχώρηση των αγροτών για την Αθήνα.

Μπλόκα και από την ΕΛ.ΑΣ.

Σε πλήρη ετοιμότητα βρίσκεται η ΕΛ.ΑΣ σε όλη την Ελλάδα προκειμένου να μην μπουν τα τρακτέρ στην Αθήνα. Θα υπάρχουν τρεις ζώνες ελέγχου, ώστε σε καμία περίπτωση να μην φτάσουν τα τρακτέρ στο Σύνταγμα.

Η πρώτη ζώνη ελέγχου, είναι εκεί που υπάρχουν μπλόκα των αγροτών στην Αττική, δηλαδή στα διόδια Αφιδνών, στον κόμβο Μαρκοπούλου, στο Καλαμάκι, στον Μαραθώνα, στην Πάχη Μεγάρων, και στο 57ο χιλ. της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας.
Η δεύτερη ζώνη της Αστυνομίας θα είναι περιμετρικά της Αθήνας (Σταυρός Αγίας Παρασκευής, Αττική Οδός, Χαλυβουργική κ.ά.) και στο λιμάνι του Πειραιά,
'Η τελευταία στο κέντρο και συγκεκριμένα στις εισόδους που οδηγούν στο Σύνταγμα.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί

Κλειστές είναι αυτή την ώρα οι οδοί Αθηνάς, Πειραιώς και Αγίου Κωνσταντίνου, λόγω των συγκεντρώσεων των αγροτών, που φτάνουν σταδιακά από όλη την Ελλάδα.

Μετ΄εμποδίων θα διεξάγεται σήμερα η κίνηση, καθώς σε λίγη ώρα, αναμένεται να κλείσουν οι περισσότεροι κεντρικοί δρόμοι της Αθήνας, αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ