Οι αγρότες θα στείλουν προτάσεις στον Αλέξη Τσίπρα

Οι αγρότες θα στείλουν προτάσεις στον Αλέξη Τσίπρα
Τις δικές τους προτάσεις προτίθενται να αποστείλουν το Σάββατο στο Γραφείο του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα οι συντασσόμενοι με την Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών, Κτηνοτρόφων και Αλιέων, που αριθμεί 60 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα, και να προσέλθουν στη συνέχεια σε διάλογο.

Αυτό έκανε γνωστό μιλώντας στο ΑΜΠΕ το μέλος της Επιτροπής Γιάννης Παναγής, αναφέροντας ότι στη σημερινή συνάντηση που συγκάλεσε η Πανελλήνια Επιτροπή στην Πέλλα, και διήρκεσε για περισσότερες από πέντε ώρες, «η πλειοψηφία των συμμετεχόντων συμφώνησε με την κίνηση αυτή (28 ναι και 15 σε αναμονή)».

Εξήγησε όμως ότι επειδή υπήρξαν και κάποιοι που εκδήλωσαν την επιθυμία να το συζητήσουν πρώτα με τους συμμετέχοντες στα μπλόκα που εκπροσωπούν, η Επιτροπή θα περιμένει την οριστική τους απάντηση μέχρι το Σάββατο, νωρίς το μεσημέρι, όπως και αυτών που συντάσσονται μαζί μας και δεν κατόρθωσαν να παρευρεθούν.

Μάλιστα, με βάση την προθεσμία που δόθηκε, ο Γιάννης Παναγής απηύθυνε ευρύ κάλεσμα στους εκπροσώπους των μπλόκων που έχουν στηθεί σε ολόκληρη την χώρα, προκειμένου να προσθέσουν και αυτοί τυχόν αιτήματα που δεν συμπεριλαμβάνονται στις «προτάσεις μας, να τις υπογράψουν και έτσι να πάμε στον διάλογο όλοι οι εκπρόσωποι του πρωτογενούς τομέα που βρισκόμαστε στο δρόμο για περισσότερες από 20 ημέρες».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση είπε «οι προτάσεις μας δεν είναι μακριά από αυτές των Τεμπών, αλλά και όλων των άλλων που δίνουν τον αγώνα τους στους δρόμους». Διευκρίνισε ότι αυτό που ζητούν είναι έναν αυτόνομο ΟΓΑ, αφορολόγητο στις 12.000 ευρώ και 3.000 για κάθε τέκνο, διατήρηση φορολογικού καθεστώτος στο 13% και λειτουργία του μητρώου αγροτών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ