ΝΔ: Η κυβέρνηση έχει απέναντι της την καθολική αντίδραση της κοινωνίας

ΝΔ: Η κυβέρνηση έχει απέναντι της την καθολική αντίδραση της κοινωνίας
Στην αξιωματική αντιπολίτευση εκτιμούν ότι η κυβέρνηση με την πολιτική της έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο πολιτικό αδιέξοδο. Παράλληλα συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη σημειώνουν πως δεν μπορεί να προχωρήσει καμία μεταρρύθμιση όταν η κοινωνία είναι απέναντι.

«Η Κυβέρνηση με την πολιτική της έχει δημιουργήσει ένα τεράστιο πολιτικό αδιέξοδο. Έχει απέναντι της την καθολική αντίδραση της κοινωνίας. Μεταρρυθμίσεις χωρίς έστω μια ελάχιστη βάση συζήτησης και αποδοχής, με όλη την κοινωνία απέναντι δεν μπορούν να γίνουν. Δικηγόροι, γιατροί, μηχανικοί, συμβολαιογράφοι, αγρότες, κτηνοτρόφοι, έμποροι, βιοτέχνες, δεν βρίσκουν κανένα σημείο σύγκλισης με την κυβερνητική πρόταση. Την ίδια στιγμή η Κυβέρνηση εξαιτίας του λαϊκισμού και των ψευδαισθήσεων που συστηματικά καλλιεργούσε δεν έχει καμία αξιοπιστία για να συζητήσει μαζί τους.»

Οι ίδιες πηγές τονίζουν πως το ασφαλιστικό σχέδιο που έχουν δημοσιοποιήσει δεν βρίσκουν την σύμφωνη γνώμη των δανειστών. «Tαυτόχρονα σύμφωνα με πληροφορίες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, το σχέδιο της Κυβέρνησης συναντά την άρνηση και των δανειστών. Η πρόταση της Κυβέρνησης έγινε τελικά μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης του ασφαλιστικού. Μπλοκάρει την οικονομία, διαλύει την ίδια την επαγγελματική υπόσταση της μεσαίας τάξης, ανοίγει πόλεμο με την παραγωγική Ελλάδα, οδηγεί σε σύγκρουση γενεών και ξαναβάζει σε αβεβαιότητα την πολιτική ζωή του τόπου όπως προκύπτει από τις αλληλοσυγκρουόμενες δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών.»

Στην Συγγρού εκτιμούν πως θα πρέπει να εκτονωθεί η κατάσταση και να υπάρξει άμεσα ουσιαστικός διάλογος. «Η Νέα Δημοκρατία κατά τη διάρκεια της συζήτησης στην Βουλή κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις από τις οποίες καμία δεν έχει υιοθετηθεί. Οι προτάσεις αυτές είναι η δική μας συμβολή στο τραπέζι του διαλόγου. Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης ήδη από την πρόσφατη συζήτηση στη Βουλή είχε καλέσει τον κ. Τσίπρα να αποσύρει το σχέδιο για το Ασφαλιστικό» αναφέρουν χαρακτηριστικά συνεργάτες του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ