Καμμένος: Έτοιμα έως τις 15 Φεβρουαρίου τα hot spots

Καμμένος: Έτοιμα έως τις 15 Φεβρουαρίου τα hot spots
Η δημιουργία των hot spots για την καταγραφή προσφύγων θα είναι έτοιμα μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, καθιστώντας σαφές ότι πρόκειται για μία υποχρέωση και δέσμευση που έχει αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση και η οποία πρέπει να ολοκληρωθεί.

Σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο κ. Καμμένος, τόνισε ότι το ΥΠΕΘΑ δεν ενεπλάκη στη διαδικασία επιλογής των περιοχών όπου θα γίνουν τα hot spots, ωστόσο ανέλαβε την τελευταία στιγμή, όπως είπε, να ολοκληρώσει τη διαδικασία. Διευκρίνισε, δε, ότι τα hot spots θα φιλοξενούν πρόσφυγες και μετανάστες μόλις για ένα 24ωρο, ενώ τα relocation camp θα φιλοξενούν κόσμο για χρονικό διάστημα έως 72 ωρών.

Αναφερόμενος ειδικότερα στο ζήτημα των αντιδράσεων στην Κω ενάντια στη δημιουργία του κέντρου καταγραφής, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κατηγόρησε τον δήμαρχο του νησιού ότι του είπε ψέματα και προετοίμασε την αποτυχία του σχεδίου, ενώ έκανε λόγο για συμφέροντα που θέλουν να ακυρωθεί το έργο.

Κάποιους βολεύει οι μετανάστες να κινούνται ελεύθεροι στην παραλία, δήλωσε ο κ. Καμμένος διευκρινίζοντας πως επιχειρηματίες του νησιού βγάζουν μαύρα χρήματα από την πώληση νερών ακόμη και από την φόρτιση των κινητών τηλεφώνων των μεταναστών. “Αυτά είναι τα συμφέροντα που έχουν βγει μπροστά με ακροδεξιές οργανώσεις”, σχολίασε ο κ. Καμμένος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ