Τσίπρας: Να μην φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων

Τσίπρας: Να μην φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων
«Ελπίζω ότι δεν θα επιτρέψουμε οι μελλοντικές γενιές να μας κατηγορήσουν ότι δεν αρπάξαμε την ευκαιρία», ανέφερε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας κατά την ομιλία του στη μεγαλύτερη διάσκεψη που έχει πραγματοποιηθεί ποτέ για το κλίμα, στο Παρίσι.

«Ελπίζω να μην φανούμε κατώτεροι των περιστάσεων» συνέχισε και τόνισε ότι οι ηγέτες των χωρών πρέπει να αναλάβουν ένα ιστορικό καθήκον και να αντιμετωπίσουν το παγκόσμιο πρόβλημα.

«Η νεοφιλελεύθερη καπιταλιστική παγκοσμιοποίηση, εκτός από την αποδόμηση της κοινωνικής συνοχής, κλέβει το μέλλον των παιδιών μας. Επειδή διαβρώνει συνεχώς την περιβαλλοντική και οικολογική βάση της κοινωνικής αναπαραγωγής» σημείωσε.

Εξέφρασε την αποψη ότι η διαδικασία του οικολογικού μετασχηματισμού των κοινωνιών είναι άμεσα συνδεδεμένη με την κοινωνική αλλαγή, με την προοπτική μιας παγκόσμιας κοινότητας χωρίς ανισότητες.

Κατέστησε σαφές ότι «δεν πρέπει να αφήσουμε τη ζωή μας στα χέρια των αγορών και των μεγάλων εταιρειών», ενώ πρόσθεσε ότι οι περιβαλλοντικές πρακτικές που θα συμφωνηθούν στη Σύνοδο θα πρέπει να αποτελέσουν τον πυλώνα για την κοινωνική αλλαγή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ