Τσίπρας: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για την αντιμετώπιση του προσφυγικού

Τσίπρας:  Η Ελλάδα θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για την αντιμετώπιση του προσφυγικού
Ισχυρό μήνυμα ότι ο ελληνικός λαός θα συνεχίσει να δίνει τη μάχη για την αντιμετώπιση του προσφυγικού ζητήματος, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και διεκδικεί να έχει ενεργό ρόλο στην επίλυση του ζητήματος, στέλνει ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ3, ενόψει και της συνόδου της ΕΕ με την Τουρκία για το προσφυγικό, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός χαρακτήρισε το προσφυγικό ως ένα φαινόμενο τεραστίων διαστάσεων, το οποίο δεν θα μπορούσε να διαχειριστεί μόνη της καμία χώρα. “Η Ελλάδα στα σύνορα της Ευρώπης τούτη την ώρα δίνει μία μάχη υπεράσπισης των ανθρωπίνων αξιών και της αλληλεγγύης. Την ώρα που γύρω μας ακούγονται ολοένα και δυνατότερα φωνές απομονωτισμού και ξενοφοβίας, ο ελληνικός λαός παρά τη βαθιά οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνει ο ίδιος δίνει μαθήματα ευαισθησίας και ανθρωπιάς”, δήλωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Επισήμανε ταυτόχρονα ότι η Ελλάδα έχει προειδοποιήσει την Ευρώπη ότι “οι φράχτες και τα κλειστά σύνορα δεν μπορούν παρά να οδηγήσουν σε αδιέξοδο” και ότι ο κίνδυνος για την Ευρώπη από την κατάργηση της ελεύθερης διακίνησης είναι πολύ σοβαρότερος. Η Ελλάδα δίνει μία πολύπλευρη μάχη για να αντιμετωπίσει το προσφυγικό ως κοινό ζήτημα όλων των ευρωπαϊκών χωρών αλλά και των χωρών που γειτονεύουν με την εστία του πολέμου, προσέθεσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας πως η Ελλάδα υλοποιεί τις ευρωπαϊκές της υποχρεώσεις για τη δημιουργία χώρων υποδοχής και ταυτοποίησης των προσφύγων.

Επιπρόσθετα, έστειλε μήνυμα στην Ευρώπη, ότι θα πρέπει να συνειδητοποιήσει πως η Ελλάδα φυλάει τα σύνορα της ΕΕ, επισημαίνοντας πως “ούτε οι φράχτες ούτε η μετάθεση του προβλήματος από τη μία χώρα στην άλλη μπορούν να ανακόψουν τις ανθρώπινες ροές που προκαλεί ο πόλεμος και η φτώχεια.”.

Ξεκαθάρισε ο κ. Τσίπρας την αποφασιστικότητα της ελληνικής κυβέρνησης να μην μείνει θέση του παθητικού παρατηρητή και να διεκδικήσει ενεργό ρόλο στην επίλυση του προβλήματος, έχοντας ήδη αναλάβει τις σχετικές πρωτοβουλίες. “Είμαστε αποφασισμένοι να δώσουμε τη μάχη αυτή τόσο για τις θέσεις της χώρας μας όσο όμως και για τις ευρωπαϊκές ανθρωπιστικές αξίες”, συμπλήρωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ