Αγώνας δρόμου στη ΝΔ για εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου

Αγώνας δρόμου στη ΝΔ για εκλογές στις 13 Δεκεμβρίου
Γύρο επαφών με στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και συνεργασία με τον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής του κόμματος, Ανδρέα Παπαμιμίκο είχε σήμερα ο μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ, Γιάννης Πλακιωτάκης. Στόχος των υπευθύνων του κόμματος είναι η ταχεία, ομαλή και απόλυτα διαφανής διεξαγωγή των εκλογών στις 13 Δεκεμβρίου ώστε να υπάρχει στη συνέχεια ο χρόνος για δεύτερο γύρο στις 20 του ίδιου μήνα.

Χθες κατά τη διάρκεια της Κοινοβουλευτικής Ομάδας οι τόνοι της αντιπαράθεσης έπεσαν, ενώ απουσίαζαν οι πρώην πρωθυπουργοί, Κ. Καραμανλής, Αντ. Σαμαράς αλλά και ο παραιτηθείς μεταβατικός πρόεδρος, Ευ. Μεϊμαράκης.

Οι "γαλάζιοι" βουλευτές αφού ομόφωνα ενέκριναν τον ορισμό του κ. Πλακιωτάκη στη θέση του μεταβατικού προέδρου, χωρίστηκαν σε δύο "στρατόπεδα" καθώς ήταν αρκετοί εκείνοι που ζήτησαν "πάγωμα" των διαδικασιών και συνέδριο, ενώ άλλοι ζήτησαν εκλογές εδώ και τώρα και κατάφεραν να περάσουν την άποψη τους.

Από σήμερα και μετά το κώλυμα που δήλωσε ο Ανδρέας Παπαμιμίκος, πρόεδρος της ΚΕΦΕ ανέλαβε ο Γιάννης Τραγάκης, ο οποίος αναζητά νέα εταιρεία για τη διεξαγωγή των εκλογών, η οποία θα πρέπει να βρεθεί έως αύριο το βράδυ. Πάντως στη Συγγρού ετοιμάζουν και εναλλακτικό σχέδιο για... χειρόγραφη διαδικασία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ