ΝΔ: Να επιβεβαιώσει η κυβέρνηση ότι η Ελλάδα παραμένει παράγοντας σταθερότητας

ΝΔ: Να επιβεβαιώσει η κυβέρνηση ότι η Ελλάδα παραμένει παράγοντας σταθερότητας
O τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Κουμουτσάκος και ο τομεάρχης Άμυνας του κόμματος Γιάννης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την κατάρριψη του ρωσικού πολεμικού αεροσκάφους από την Άγκυρα, στα σύνορα Τουρκίας – Συρίας, ζητούν από την κυβέρνηση να επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα παραμένει παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο.

Όπως εκτιμούν, η κατάρριψη του αεροσκάφους από τουρκικά πυρά περιπλέκει και επιβαρύνει ακόμα περισσότερο την ήδη επικίνδυνη κατάσταση αστάθειας και συγκρούσεων στην ευρύτερη περιοχή μας.

Τονίζουν δε ότι σε αυτές τις κρίσιμες ώρες, η διπλωματία πρέπει να έχει τον πρώτο και αποφασιστικό ρόλο και όλα τα μέρη να επιδείξουν ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση προκειμένου να εκτονωθεί η ένταση και αποφευχθεί η διάχυσή της.

«Η κυβέρνηση με τη στάση της, οφείλει να επιβεβαιώσει ότι η Ελλάδα είναι και παραμένει παράγοντας σταθερότητας και ειρήνης στην Ανατολική Μεσόγειο» υπογραμμίζουν οι κ.κ. Κουμουτσάκος και Κεφαλογιάννης και στέκονται στην ανάγκη απόλυτου σεβασμού και απαρέγκλιτης τήρησης από όλους των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ