Παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης

Παραιτήθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης
Την επίσημη παραίτηση του Γαβριήλ Σακελλαρίδη από το βουλευτικό αξίωμα ανακοίνωσε πριν από λίγο ο αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός. Βουλευτής εκλέγεται πλέον ο Χριστόφορος Βερναδάκης, αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Η επιστολή του Σακελλαρίδη:

«Αγαπητέ κύριε πρόεδρε, θα ήθελα με την επιστολή μου να σας ανακοινώσω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και να σας ζητήσω να κινήσετε τις διαδικασίες για την αντικατάστασή μου», αναφέρει η επιστολή.

Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ο κ. Σακελλαρίδης:

«Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο.

Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου.

Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία».

Ο Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του Σακελλαρίδη

Την παραίτηση του κ. Σακελλαρίδη είχε ζητήσει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου τύπου του πρωθυπουργού, η επικοινωνία έγινε ύστερα από διαρροές στον Τύπο τις τελευταίες ώρες ότι ο Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση από το γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ