Mε τη διαδικασία του επείγοντος και σε πολλά άρθρα τα προαπαιτούμενα στη Βουλή

Mε τη διαδικασία του επείγοντος και σε πολλά άρθρα τα προαπαιτούμενα στη Βουλή
Με την διαδικασία του επείγοντος - και όχι του κατεπείγοντος - θα κατατεθεί τελικά στη Βουλή την Δευτέρα που έρχεται το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα.

Όπως ανέφερε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό στο «Κόκκινο» η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, «σήμερα ολοκληρώνεται η κατάθεση, από πλευράς όλων των υπουργείων, των ρυθμίσεων που απαιτούνται και θα συμπεριληφθούν στο πολυνομοσχέδιο» ενώ «τα επιμέρους νομοθετήματα συλλέγονται από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης».

Η κυβερνητική εκπρόσωπος ανέφερε ακόμη ότι το χρονικό περιθώριο για την ψήφιση του νομοσχεδίου είναι από τις 15 έως τις 17 του μηνός και πρόσθεσε ότι στο νομοσχέδιο τα άρθρα θα είναι πολλά, ούτως ώστε να δοθεί η ευκαιρία για πιο διεξοδική συζήτηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης ζήτησε σήμερα από τον πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, στην μεταξύ τους συνάντηση, να μην έρθει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα σε ένα άρθρο.

Η κ. Γεροβασίλη υπαινίχθηκε ότι από την συζήτηση και την ψηφοφορία θα κριθεί πολιτικά και η στάση των κομμάτων που είχαν ψηφίσει την συμφωνία (ΝΔ-Ποτάμι-ΠΑΣΟΚ). « Με δεδομένο, βεβαίως, ότι έχουν ψηφίσει τη συμφωνία του καλοκαιριού που καθορίζει και τα βήματα για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο, θα κριθεί και η στάση της πάνω στα συγκεκριμένα μεγάλα ζητήματα» ανέφερε.

Για την στάση της αντιπολίτευσης επίσης πρόσθεσε: «Με αυτή τη λογική λοιπόν και τα άλλα κόμματα έχουν μερίδιο της ευθύνης πάνω τους, να βγάλουμε τη χώρα γρήγορα και αποτελεσματικά από τα αδιέξοδα. Εν πάση περιπτώσει, θα γίνει ένας διεξοδικός διάλογος, για να δούμε αν πραγματικά αυτό το οποίο εννοούσαν και προεκλογικά, ως 'συναίνεση', 'ευρείες πλειοψηφίες' στη Βουλή, 'συνεργασίες' κ.λπ., έχει κάποιο αντικείμενο ή αν ήταν λόγια τα οποία δεν είχαν κανένα περιεχόμενο».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ