Άδωνις: Στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε τη ΝΔ, όχι να τη μικρύνουμε

Άδωνις: Στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε τη ΝΔ, όχι να τη μικρύνουμε
"Στόχος μας είναι να μεγαλώσουμε τη ΝΔ, όχι να τη μικρύνουμε. Με αυτή τη φιλοδοξία μπαίνουμε σε αυτή την κούρσα" δήλωσε ο βουλευτής, πρώην υπουργός και υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, 'Αδωνις Γεωργιάδης, στο "Πρακτορείο 104,9 FM" στην εκπομπή "Δύο στις 12" και στους δημοσιογράφους Φάνη Γρηγοριάδη και Νίκο Γιώτη.


"Τη ΝΔ την αγαπάμε και μπαίνουμε σε αυτή τη διαδικασία για να την κάνουμε μεγαλύτερη, όχι μικρότερη. Εγώ δεσμεύομαι, με όλη την ένταση των ιδεών μου, ότι όποιο και να είναι το αποτέλεσμα, εγώ θα το σεβαστώ απολύτως, και εάν δεν είμαι εγώ αρχηγός - διότι προσδοκώ να είμαι - θα υπηρετήσω τον όποιον αρχηγό επιλέξουν οι νεοδημοκράτες, με πίστη και αφοσίωση και χωρίς καμία γκρίνια".

Σε ερώτηση για τον ιδεολογικό προσανατολισμό που θα έχει μια ΝΔ, υπό την αρχηγία του, εάν εκλεγεί πρόεδρός της, ο κ. Γεωργιάδης απάντησε:

"Δεν χαρακτηρίζει ο αρχηγός την ιδεολογία της ΝΔ. Η ιδεολογία της ΝΔ είναι σταθερή, είναι ένα κεντροδεξιό κόμμα. Αυτό δεν αλλάζει. Αλίμονο, εάν ο αρχηγός μπορεί να αλλάζει την ιδεολογία της ΝΔ. Η ιδεολογία της ΝΔ είναι γνωστή, δεν αμφισβητείται και είναι αποδεκτή απ' όλους μας" είπε ο κ. Γεωργιάδης και συνέχισε:

"Το μόνο που μπορεί να αλλάξει ο αρχηγός είναι το ύφος, την μαχητικότητα, τον τρόπο διεκδικήσεως των ιδεών στην κοινωνία".

"Ο υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ είναι στην πραγματικότητα υποψήφιος πρωθυπουργός" τόνισε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε ότι ο ίδιος κατά τη διάρκεια της κούρσας για την ηγεσία του κόμματος, εκτός από το όραμά του για τη ΝΔ, θα παρουσιάσει και το όραμά του για την Ελλάδα.

"(Όραμα) για τη ΝΔ, ένα κόμμα ανοιχτό στην κοινωνία, που θα επιτρέψει να σπάσουμε το κατεστημένο, το εσωκομματικό και την ιδέα ότι το κόμμα είναι κλειστό, για την Ελλάδα ένα όραμα μεταρρυθμιστικό, πολύ πέραν του μνημονίου. Δεν μπορεί το όραμά μας για την Ελλάδα να εκφράζεται μόνο από την τρόικα, από τους ξένους. Πρέπει να παρουσιάσουμε το δικό μας πρόγραμμα και έχω σκοπό, μέσα στην προεκλογική περίοδο, να παρουσιάσω το πρόγραμμα και το όραμά μου για την Ελλάδα, εάν γίνω πρωθυπουργός - γιατί όταν εκλέγεις τον αρχηγό της ΝΔ, εκλέγεις ενδεχομένως τον επόμενο πρωθυπουργό της χώρας - με όσο γίνεται πιο καθαρές θέσεις".

Σε ερώτηση για τη στάση γενικώς των βουλευτών της ΝΔ αυτήν την περίοδο, έναντι των υποψηφιοτήτων, καθώς και για τη στάση του κ. Βορίδη, ο 'Αδωνις Γεωργιάδης απάντησε:

"Πιστεύω, ότι αυτή τη στιγμή, καλό είναι οι βουλευτές να μην εμπλέκονται σε αυτή τη διαδικασία. Και θα σας πω και γιατί. Επειδή, ο μείζον στόχος είναι η ενότητα, εάν εμπλακεί η κοινοβουλευτική ομάδα σε αυτή τη διαδικασία, όποιος και να κερδίσει αύριο θα έχουν δημιουργηθεί πληγές. Εγώ θέλω να είμαστε αγαπημένοι και την επόμενη μέρα" είπε ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

"Ο κ. Βορίδης έχει κάνει την επιλογή του. Είναι μακριά από αυτή τη δική μου προσπάθεια. Δεν το λέω έτσι με αιχμή. Είναι δική μου επιλογή να κριθεί ο 'Αδωνις Γεωργιάδης, ως υποψήφιος αρχηγός της ΝΔ, κανένας άλλος".

Ο κ. Γεωργιάδης εξέφρασε, επίσης, την εκτίμησή του για όλους τους συνυποψηφίους του και ανέπτυξε τα χαρακτηριστικά της δικής του υποψηφιότητας.

"Πιστεύω, λοιπόν, ότι αν εγώ τα καταφέρω, αν οι νεοδημοκράτες με επιλέξουν, το μήνυμα που θα έχει δοθεί στην κοινωνία είναι, ότι εφόσον τα κατάφερε ο Άδωνις, που είναι ένας από μας, μπορεί να ονειρεύεται να το κάνει ο καθένας από εμάς, δεύτερον, ότι μπορεί να εκφράσω καλύτερα από κάθε άλλον το αίτημα της κοινωνίας για μια διαφορετική ΝΔ, πέρα από μηχανισμούς, τζάκια και βαρονίες και πιστεύω ότι επειδή έχω αποδείξει από τις υπουργικές μου θητείες ότι είμαι αποτελεσματικός, αυτά που σας λέω θα τα κάνω, θα τα κάνω πράξη".

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης υπενθύμισε ότι έλκει την καταγωγή του από τη Μακεδονία και απευθυνόμενος προς τους Μακεδόνες σημείωσε ότι "εάν ψηφιστεί ο Άδωνις Γεωργιάδης θα ψηφιστεί ένας Μακεδόνας", ενώ υπογράμμισε ότι τη Δευτέρα ξεκινά την επίσημη περιοδεία του από τις Σκουριές και τη Χαλκιδική.

"Για τις Σκουριές ο συμβολισμός είναι πάρα πολύ σαφής. Εγώ τάσσομαι ξεκάθαρα υπέρ των επενδύσεων, υπέρ των θέσεων εργασίας, υπέρ της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας, δεν θα με φοβίσουν αυτοί που κάνουν φασαρίες από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ. Υπενθυμίζω ότι πρόσφατα ο αγώνας των μεταλλωρύχων δικαιώθηκε στο Συμβούλιο της Επικρατείας, το οποίο απεφάνθη ότι όλες οι κατηγορίες του κ. Σκουρλέτη για την βλάβη στο περιβάλλον, κρίθηκαν από το ΣτΕ, έωλες. Και Θέλω να ξέρει ο κόσμος, ότι όπου υπάρχουν δύσκολα ο 'Αδωνις Γεωργιάδης θα είναι παρών, όπως ήταν μέχρι τώρα".

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ