Στις 22 και 29 Νοεμβρίου ορίστηκε η εκλογή προέδρου στην Ν.Δ

Στις 22 και 29 Νοεμβρίου ορίστηκε η εκλογή προέδρου στην Ν.Δ
Στις 22 και 29 Νοεμβρίου ορίστηκαν οι δύο γύροι για την εκλογή του νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, όπως αποφασίστηκε κατά τη χθεσινή μαραθώνια συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ) του κόμματος.

Οι δύο ημερομηνίες συμπίπτουν με την πρώτη ανάδειξη προέδρου από τη βάση (σ.σ. ήταν στις 29 Νοεμβρίου του 2009 που ο κ. Αντώνης Σαμαράς επικράτησε στην κούρσα με την κ. Ντόρα Μπακογιάννη) και βρίσκονται πολύ μακριά από τους αρχικούς σχεδιασμούς του επιτελείου της Ν.Δ. αλλά και από τα απώτατα όρια που είχαν, αρχικώς, θέσει οι κ. Κυριάκος Μητσοτάκης, Αδωνις Γεωργιάδης και Απόστολος Τζιτζικώστας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πεντάωρη (σ.σ. και συχνά εκρηκτική, αφού οι φωνές ακούγονταν μέχρι έξω) συνεδρίαση της ΚΕΦΕ οι εκπρόσωποι των τριών υποψηφίων πρότειναν ως ημερομηνία εκλογής την 15η Νοεμβρίου (η πλευρά Γεωργιάδη είχε αρχικώς προτείνει την 29η για συμβολικούς λόγους), ενώ ο κ. Θοδ. Αμπατζόγλου, εκπρόσωπος του κ. Ευ. Μεϊμαράκη, αλλάζοντας την αρχική θέση περί σύντομης εκλογής, πρότεινε οι κάλπες να στηθούν στις 29 Νοεμβρίου.

Εν τέλει έγινε αποδεκτή η συμβιβαστική πρόταση του κ. Ανδ. Παπαμιμίκου και ο πρώτος γύρος ορίστηκε στις 22/11. Η μακρά παράταση της προεκλογικής περιόδου κρίθηκε αναγκαία και για καθαρά τεχνικούς λόγους, καθώς υπήρχαν αμφιβολίες εάν το ηλεκτρονικό σύστημα-μητρώο όσων θα προσέλθουν να ψηφίσουν θα μπορούσε να είναι λειτουργικό πριν από τις 12 Νοεμβρίου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ