Γεροβασίλη: Ένα νομοσχέδιο δεν σημαίνει απαραίτητα ένα άρθρο

Γεροβασίλη: Ένα νομοσχέδιο δεν σημαίνει απαραίτητα ένα άρθρο
«Ένας νόμος, ένα νομοσχέδιο δεν σημαίνει ένα άρθρο κατ' ανάγκην», δήλωσε η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη σε συνέντευξή της στον ρ/σ Real Fm, αναφορικά με τα προαπαιτούμενα που πρέπει να ψηφιστούν έως τις 15 Οκτωβρίου.


«Ένας νόμος σημαίνει ένα νομοσχέδιο, δεν είμαι σε θέση να σας πω πόσα άρθρα και πώς θα είναι το νομοσχέδιο», πρόσθεσε.

Για το ασφαλιστικό ανέφερε ότι είναι ένα ζήτημα προς διαπραγμάτευση, ότι θα κατατεθεί το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών την άλλη εβδομάδα και πως στη συνέχεια θα ανοίξει ένας ευρύς διάλογος με στόχο το ζήτημα να κλείσει τον Νοέμβριο.

Ακόμη χαρακτήρισε το χρέος μεγάλο εθνικό ζήτημα, τονίζοντας ότι «αποτελεί το μεγαλύτερο μέρος της λύσης και της πιο ανώδυνης διέλευσης της τριετίας μέσα από τη συμφωνία».

Η κ. Γεροβασίλη επεσήμανε ότι η πρώτη πρόσκληση συνεννόησης για το θέμα απευθύνθηκε χτες δημοσίως από τον Πρωθυπουργό, «δεν αποτυπώθηκε, όμως, από κανένα κόμμα της αντιπολίτευσης, καμία τάση να το δούμε διαφορετικά αυτό το θέμα». Σημείωσε ότι δεν έχουν αλλάξει απόψεις όσον αφορά στη βιωσιμότητα του χρέους, «και το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ δεν έχουν συζητήσει κάτι διαφορετικό» και διερωτήθηκε πώς θα μπορούσε ένας πολιτικός φορέας που θεωρεί ότι το χρέος είναι βιώσιμο να συνεργασθεί με κάποιον άλλον που λέει ότι δεν είναι βιώσιμο.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι οι πολίτες ψήφισαν αυτόν που πιστεύουν ότι «ασφαλέστερα, γρηγορότερα και με κοίταγμα προς το συμφέρον των πολλών θα προσπαθήσει να βγάλει τη χώρα, με τον λαό όρθιο, μέσα από τη δίνη των μνημονίων».

Χαρακτήρισε δε «εξαιρετικά υποκριτικό» να παρουσιάζονται σήμερα ως αντιμνημονιακοί οι άνθρωποι που, όπως είπε, έφεραν τη χώρα εδώ και δέχτηκαν πολύ σκληρότερα μέτρα, που πίεζαν τους δανειστές να μην υποχωρήσουν σε αυτά που απαιτούν, σε όλη τη διαπραγματευτική προσπάθεια, και που πίστευαν ότι το παιχνίδι της αριστερής παρένθεσης θα ολοκληρωνόταν το καλοκαίρι.

«Καλό θα ήταν λοιπόν, να κάνουμε ένα γόνιμο διάλογο με την αντιπολίτευση πια, πράγμα το οποίο δεν το είδαμε να διαγράφεται χθες, προκειμένου να συμβάλουν...», σημείωσε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ