Αλαλούμ με το debate - Δεν μπορούν να συνεννοηθούν οι αρχηγοί

Αλαλούμ με το debate - Δεν μπορούν να συνεννοηθούν οι αρχηγοί
Η ημερομηνία των τηλεοπτικών αναμετρήσεων των πολιτικών αρχηγών έχει βρεθεί στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης, με τους εκπροσώπους των κομμάτων να παίζουν «σπασμένο τηλέφωνο».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, ξεκίνησε έναν κύκλο διερευνητικών επαφών, προτείνοντας δύο ημερομηνίες: 10 Σεπτεμβρίου για το ντιμπέιτ με τη συμμετοχή όλων των πολιτικών αρχηγών και 14, με τη συμμετοχή μόνο των κ.κ. Τσίπρα και Μεϊμαράκη.

Όπως αναφέρουν στην Κουμουνδούρου, αμέσως αφού επικοινώνησε η Όλγα Γεροβασίλη με την Πηνελόπη Γαβρά, η τελευταία έδωσε στη δημοσιότητα τις δύο παραπάνω ημερομηνίες, χωρίς να έχουν ενημερωθεί οι υπόλοιποι αρχηγοί.

Έτσι, στα άλλα κόμματα προκλήθηκε εκνευρισμός, καθώς κάποιοι πολιτικοί αρχηγοί δεν μπορούν να αλλάξουν το πρόγραμμά τους.

Συγκεκριμένα, η Φώφη Γεννηματά στις 10 του μήνα θα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και θα έχει συνάντηση με παραγωγικούς φορείς, προτείνοντας το debate να γίνει στις 8 ή 9 Σεπτεμβρίου.

Ωστόσο, στις 8 και 9 Σεπτεμβρίου, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης θα βρίσκεται στο Στρασβούργο, αν και ο ίδιος φέρεται να έδειξε διατεθειμένος να αλλάξει το πρόγραμμά του, προκειμένου να μην τορπιλιστεί η διαδικασία.

Από την πλευρά του, ο γγ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, δεν ενδιαφέρεται να συμμετέχει.

«Διαφωνούμε και στο ενδεχόμενο πραγματοποίησης ντιμπέιτ όλων των πολιτικών αρχηγών, γιατί η προηγούμενη εμπειρία έχει δείξει ότι δεν προσφέρει τίποτα στην αντικειμενική και ολόπλευρη ενημέρωση του ελληνικού λαού για τις θέσεις των κομμάτων, μέσω μιας διαδικασίας παράλληλων μονολόγων, η οποία επανειλλημένα στο παρελθόν είχε επικριθεί και από το κοινό και από τους δημοσιογράφους που συμμετείχαν σε αυτή. Η διαφωνία του ΚΚΕ αφορά στην ουσία και όχι τις ημερομηνίες», αναφέρει ο Περισσός σε ανακοίνωσή του.

Από την πλευρά του, το Ποτάμι δεν έχει πρόβλημα με τις ημερομηνίες, καθώς θεωρούν την τηλεμαχία κάτι πολύ σημαντικό.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ